Lumea aceasta - o valea a morţii - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Lumea aceasta – o valea a morţii

20:44, duminică, 12 martie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Pe insula Java, Asia de Sud-Est, există aşa-numita „Vale a morţii”, nume primit în urma unii fenomen neobişnuit. Pâmântul elimină aici un gaz otrăvitor, care, din fericire, se aşterne pe fundul ei şi niciodată nu se ridică mai sus de circa un metru.

Animalele ce trec prin valea aceasta se asfexiază şi mor, de aceea toată valea e semănată de schelete de diferite fiare.

Omul matur, însă, poate trece fără nici un pericol, deoarece nivelul gazului nu atinge căile lui respiratorii, dar vai de acela care s-ar culca sau s-ar aşeza în această vale. Foarte rar aceluia ce se înăbuşă i-ar trece prin cap să se ridice, salvându-şi astfel viaţa.

Un asemenea loc se află şi în Italia, lângă oraşul Napoli. Acolo se află o peşteră, în care acest gaz atinge nivelul de jumătate de metru.

***

Să ştiţi că lumea în care trăim noi reprezintă tot o „Vale a morţii”. Prea multă lume se înăbuşă în ea şi doar cei ce au putere de voinţă să se înalţe deasupra ei şi să respire cu aerul curat al iubirii lui Hristos – doar ei trec prin această „vale” nevătămaţi. Acei care odihnesc în această vale sunt sortiţi pieirii.

Pr. Alexandru Iamandi
Extras din 153: Veniți de prânziți, Editura Cu drag, Chişinău 2012, p.168-169
Contact Form Powered By : XYZScripts.com