Header image

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an în ţara noastră, pentru a 17-a oară consecutiv

22:52, joi, 25 aprilie, 2019 | Cuvinte-cheie:

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an în ţara noastră, pentru a 17-a oară consecutiv.

În Vinerea Mare, 26 aprilie, o delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, va merge în Țara Sfântă, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde vor lua Sfânta Lumină.

În a doua parte a zilei de vineri, Mitropolitul Vladimir va avea o întâlnire cu Preafericitului Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

În Sâmbăta cea Mare, Patriarhul Ierusalimului va oficia vecernia, la ora 13:00, în cadrul căreia se pogoară și se aprinde Sfânta Lumină.

Lumina Sfântă va ajunge la credincioşii noștri pentru al 17-lea an consecutiv în noaptea de Înviere prin delegația oficială a BOM care va ateriza pe Aeroportul internațional Chișinău în seara zilei de 27 aprilie 2019.

De la Aeroport, Sfânta Lumină va fi adusă, în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Chișinău. Acesta va fi împărțită, ierarhilor, preoţilor şi credincioşilor, care o vor răspândi în întreagă republică.

De secole, Lumină Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei. După ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, focul divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare.

Pe această cale, Biserica Ortodoxă din Moldova aduce alese mulțumiri companiilor Air Moldova și Orom Imexpo pentru cofinanțarea misiunii de aducere a Luminii Sfinte în Republica Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com