Mă rog, deci exist. Taina Rugăciunii pe înțelesul omului lumesc - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mă rog, deci exist. Taina Rugăciunii pe înțelesul omului lumesc

11:26, marți, 14 noiembrie, 2023 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Cu ajutorul Domnului și rugăciunile sfinților, am dus la capăt cartea despre rugăciune. Primele examplare au fost primite în această seară. Livrarea cărții se va face începînd de joi, 16 noiembrie.

Așa cum stările noastre sînt schimbătoare, tot așa și rugăciunea pe care o facem se schimbă odată cu noi. Acest lucru este ilustrat cu prisosință în Psaltirea Prorocului David, care înfățișează toate trăirile omenești, de la deznădejde la luminare și extaz. Astfel, putem spune cu încredințare că nu există sfînt care să nu fi fost bîntuit de deznădejde și nu este vreun deznădăjduit care să cheme numele lui Dumnezeu, și Dumnezeu să nu‑l audă.

De ce ne rugăm? Ne rugăm pentru că nu putem altfel. Orice stare și orice trăire pot fi prilejuri de rugăciune. Ne rugăm atunci cînd ne simțim neputincioși, ne rugăm atunci cînd am avut o izbîndă, ne rugăm atunci cînd nu știm ce alegere să facem.

Rugăciunea este alinarea tuturor durerilor, plinirea neputințelor, tămăduirea despărțirilor, învierea mor­ților, vederea celor viitoare, ștergerea celor trecute, revărsarea dragostei, surparea depărtărilor, iertarea greșelilor, stingerea regretelor, bucuria înfierii, pregustarea Împărăției, prietenia sfinților, descoperirea tainelor, cunoștința Scripturilor, strălucirea Dumnezeirii în inimă și în tot trupul, tăcerea de dinaintea Judecătorului, liniștea iertării.

De ce ne rugăm? Ce știm despre rugăciune? Legătura dintre rugăciune și cugetarea la Dumnezeu. Despre natura gîndurilor din timpul rugăciunii

Rugăciunea personală și rugăciunea cu propriile cuvinte. De ce ne place mai mult dumnezeul personal decît Dumnezeul Bisericii?

De ce ne rugăm la sfinți? Rugăciunea pentru morți. Icoanele și sfintele moaște

Ce sînt rugăciunile scrise și de ce le citim? Cum se cade a ne închina la icoane și a sta în biserică

Pravila obișnuită a creștinilor. Rugăciunile de dimineață și seară. Despre folosul mătăniilor și rugăciunea la icoane.

Titlu: Mă rog, deci exist. Taina Rugăciunii pe înțelesul omului lumesc
Editură: Cathisma
ISBN: 978‑606‑8272‑43-6
Domeniu: Religie
Format: 16X16 cm
Pagini: 232
An Aparitie: 2023
Tip coperta: cartonat
Contact Form Powered By : XYZScripts.com