Header image

Macedonia apără familia tradițională

15:06, vineri, 23 ianuarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Încă o țară europeană a votat pentru protecția constituțională a căsătoriei, garantată ca unirea dintre un bărbat și o femeie. Parlamentul fostei Republici Iugoslave a Macedoniei a votat 72 la 4 în favoarea unui amendament cosntituțional care definește căsătoria ca  ”uniune pe viață numai dintre o femeie și un bărbat”.

În plus, amendamentul mai stabilește încă un obstacol împotriva elaborării unei alte forme juridice de oficializare a relațiilor homosexuale (precum ”uniunile civile”), menționând că: ”relațiile juridice privind căsătoria, familia și uniunile civile trebuie să fie reglementate de o lege adoptată de o majoritate formată din două treimi din numărul total al membrilor Parlamentului”.

Acest pas este unul foarte curajos, dar în același timp extrem de necesar, având în vedere faptul că Macedonia este în prezent în negocieri cu UE privind o posibilă aderare în viitor, și, prin urmare, trebuie să fie pregătită să facă față anumitor intimidări agresive din partea Comisiei și a unor politicieni care doresc să impună politici anti-familie, precum căsătoriile persoanelor de același sex sau oferirea dreptului la adopție pentru homosexuali. De asemenea, țara trimite un mesaj clar către anumite instituții ale Consiliului European, cum ar fi Curtea Europeană a Drepturilor Omului și Comisia de la Veneția, ambele având agenda ”gay rights” sus pe lista lor de priorități.

culturavietii.ro

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com