Header image

Mai puţini părinţi îşi vaccinează copiii: Refuză să meargă la doctor din motive religioase

8:16, joi, 20 iulie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Tot mai puţini părinţi îşi vaccinează copiii. Potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică, în ultimii opt ani rata imunizării a scăzut cu cinci la sută şi constituie sub 90 de procente.

Autorităţile spun că părinţii refuză să meargă la doctor din motive religioase, dar şi pentru că nu sunt informaţi în privinţa riscului de contractare a unor boli cum sunt rujeola, rubeola sau oreionul.

 „88,5 pentru Difterie tetanus la un an de zile. Fiecare al 10-lea copil nu este vaccinat. Acelaşi lucru se întâmplă pentru polio, acelaşi lucru se întâmplă pentru rujeolă, rubeolă, orion. La fel tuse convulsivă, infecţie Hib.”

În ţările vecine, Ucraina şi România, au fost depistate focare de rujeolă, iar boala ar putea afecta şi ţara noastră, spun specialiştii.

Peste Prut, epidemia a depăşit 8.000 de pacienti infectaţi, iar 31 de persoane, inclusiv 26 de minori, au murit pe parcursul unui an.

La noi, în ultimul an a crescut morbiditatea din cauza „Tusei convulsive”, cu peste 280 de bolnavi pe ţară.

Cei mai afectați au fost copii sub doi ani. Datele statistice arată că peste 97 la sută dintre micuţii de până la un an au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com