Header image

Majoritatea americanilor nu crede că SUA este o naţiune creştină

10:05, marți, 11 august, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Un nou studiu a constatat că, în timp ce majoritatea americanilor cred că credința în Dumnezeu este o parte importantă din ceea ce înseamnă a fi un cetățean, aceştia nu consideră că Statele Unite este o națiune creștină. Conform site-ului Christian Headlines, Institutul Public de Cercetare a Religiei a constatat că 69% dintre americani au susținut că credința în Dumnezeu este o „parte importantă din ceea ce înseamnă a fi cu adevărat american.” Cu toate acestea, aproximativ 59% dintre respondenți au indicat că SUA nu este o națiune creștină.

Potrivit studiului, persoanele mai în vârstă au avut opinie diferită faţă de tineri şi au fost cele înclinate să creadă că credința în Dumnezeu este mai importantă. 77% din populaţia în vârstă a confirmat că credința în Dumnezeu este o parte importantă din ceea ce înseamnă a fi un cetățean, în timp ce doar 52% dintre adulţii tineri au indicat faptul că credința în Dumnezeu este importantă.

Spre deosebire de democraţi, republicanii au confirmat că credința în Dumnezeu este importantă. Cei mai mulți oameni au considerat că America nu este o națiune creștină, 45% au spus că țara a fost creștină mai demult. Numai 35% dintre respondenti au declarat că SUA este în prezent o națiune creștină.

sursa sfnectariecoslada.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com