Header image

Mamă însărcinată cu cel de-al zecelea copil refuză tratamentul pentru cancer şi avortul

8:08, vineri, 15 august, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Donielle Wilde şi soţul ei Keith aşteaptă cel de al zecelea copil al lor, care are acum 17 săptămâni. Donielle a avut cancer la sân în trecut; dar acesta a revenit şi a metastazat. Curajoasă, ea refuză tratamentul pentru a nu dăuna sau cauza moartea copilului ei nenăscut, chiar dacă oncologul şi medicii care o tratează o sfătuiesc să recurgă la avort.

“În luna aprilie am fost surprinşi să aflăm că aşteptăm cel de-al zecelea copil, după ce am urmat cu succes principiile planificării familiale”, spune Wilde.”A fost neaşteptat, dar nu nedorit.”

“În timpul celei de-a noua săptămâni de sarcină, o ecografie a descoperit o tumoare ovariană de 5 cm. Dacă nu aş fi fost însărcinată, nu aş fi aflat de ea aşa de devreme. Nu aveam nicio idee că e acolo, nu aveam nicio durere”, explică ea.”Copilul nostru a pus în lumină ceea ce se întâmpla în întuneric. De nouă ani de zile eram în remisie cu cancerul de sân.” Doctorul a fost suspicios cu privire la tumoare şi m-a programat pentru operaţie trei săptămâni mai târziu, deoarece cel de-al doilea trimestru este cel mai sigur pentru copil. Tumoarea a fost scoasă cu succes dar am fost diagnosticată cu cancer la sân stagiul IV.”

“O tomografie a arătat că am mai multe embolisme pulmonare în ambii plămâni”, continuă Wilde.”Am fost trimişi la un oncolog pentru a discuta opţiunile de tratament pentru cancerul de sân. El ne-a prezentat opţiunea: avortarea copilului, operaţie şi începerea unei chimioterapii intensive.”

“Ne-a explicat că placenta produce o cantitate mare de hormoni care sunt ca un fertilizator pentru acest tip de cancer, riscul fiind semnificativ. Fără nicio ezitare am refuzat. Avortul nu este o opţiune indiferent de riscul sănătăţii mele. Nu voi putea niciodată să îmi omor copilul pentru a trăi mai mult. El ne-a mai spus că avem încă nouă copii acasă care au nevoie de mama lor, însă răspunsul nostru a rămas în continuare nu. Apoi ni s-a prezentat o a doua opţiune: începerea chimioterapiei în timpul sarcinii. Am refuzat-o şi pe asta“, povesteşte ea.

Wilde spune că i s-a precizat că chimioterapia este un tratament sigur în timpul sarcinii, dar “de fiecare dată când introduci chimicale în corpul tău, supui copilul unui risc şi, de asemenea, poate apărea pierderea sarcinii.”

“Noi nu dorim să riscăm viaţa copilului nostru, necontând cât de mic este riscul. Odată ce copilul se va naşte, voi începe tratamentul cu chimioterapie agresiv şi orice altceva e recomandat”, spune ea.

”Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru miracolele cu care El deja ne-a binecuvântat…cancerul a fost descoperit, tumoarea a fost înlăturată cu succes şi nu a fost vorba de cancer ovarian, nişte cheaguri de sânge au fost găsite şi înlăturate, copilul creşte şi noi ne simţim copleşiţi de o pace divină. Când te străduieşti ca voia ta să fie voia Domnului, eşti copleşit de o bucurie, ştiind că El trăieşte în tine, dirijându-ţi fiecare pas”, a declarat ea pentru LifeNews.

sursa http://stiripentruviata.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com