Man of God (2021) - Am văzut filmul! - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Man of God (2021) – Am văzut filmul!

14:24, miercuri, 23 februarie, 2022 | Cuvinte-cheie: ,

Am văzut filmul! Și cred că este unul dintre acelea care ne va ajuta să nu ne tot smiorcăim, să ne plângem de toate, și să perseverăm în necredință, deznădejde și moarte, căci exemplul martiric al Sfântului Nectarie de Eghina trebuie să fie – căci este! – pentru noi o călăuză, o pavăză și încredințare că nicio umilință, nicio suferință nu poate fi mai presus de Iubirea lui Dumnezeu pentru noi!

Desigur, am înțeles miza realizatorilor de a „scoate” povestea din sfera ortodoxismului, și de a o duce mai departe, atât în lumea rusă, prin actorul alexandr petrov (care mi s-a părut cam „isteric” pe alocuri), cât și în cea occidental americană, prin mickey rourke, jucând rolul paralizatului vindecat. în acest din urmă caz, poate ușor ostentativ a fost episodul discret al „păsuirii” hainei Sfântului, dar oare câtă lume apuseană ar înțelege semnificația acestui detaliu?

Pentru noi însă, răsăritenii, creația aceasta are un înțeles mai profund… film care trebuie văzut de cât mai multă lume, spre zidire.

Vladimir Bulat | Facebook

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com