Header image

Mănăstirea Ciuflea – Duminica a VII după Cincizecime – Vindecarea a doi orbi și a unui mut

15:37, duminică, 26 iulie, 2020 |

În Duminica a VII după Cincizecime, credincioși chișinăuieni însetați de Cuvântul Domnului s-au adunat în curtea Sfintei Mănăstiri Ciuflea din Chișinău, pentru a înălța rugăciuni de cerere și mulțumire către Bunul Dumnezeu, Preasfânta Născătoare și sfinții ocrotitori.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnic-administrator al Mănăstirii Ciuflea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi slujitori.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost date de corul Mănăstirii Ciuflea, dirijat de presbiterea Olga Ghețiu.

După citirea pericopei evanghelice, care ne-a înfățișat vindecarea miraculoasă a doi orbi și a unui mut din Capernaum de către Mântuitorul Hristos, Arhimandritul Nicolae a rostit un cuvânt de învățătură, în care a arătat că numai credința puternică în ajutorul lui Dumnezeu aduce tămăduirea de orice boală și orice neputință.

Sfânta Liturghie a fost urmată de slujba unui Tedeum, după care, urmând tradiției, Duhovnicul Mănăstirii i-a felicitat pe toți omagiații zilei.

Biserica Ortodoxă a făcut pomenire astăzi Sfinților Părinți de la 6 Sinoade Ecumenice; Soborului Sf. Arhanghel Gavriil; Sf. Ierarh Iulian(+ secolul I); Sf. Mucenic Marchian (+ 258); Sf. Mucenic Serapion (+ sec. III); Sf. Cuvios Ștefan (+ 794).

Contact Form Powered By : XYZScripts.com