Header image

Mănăstirea Ciuflea. Duminica a XI-a după Cincizecime – Cea mai mare virtute creştină este iubirea

18:19, duminică, 1 septembrie, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

În Duminica a XI-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi, în Catedrala „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” a Mănăstirii Ciuflea din inima Chișinăului.

În deplină împăcare sufletească şi dragoste pentru Hristos, au fost înălțate și rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile cele cereşti, mila şi îndurarea Bunului şi Dreptului Dumnezeu.

Din Evanghelia acestei Duminici înțelegem că cea mai mare virtute creştină este iubirea. Ea este viaţa noastră şi avem nevoie de ea ca de aer. De aceea, spune Sfântul Evanghelist Ioan: Dumnezeu este iubire. Iar iertarea, împăcarea, milostenia, cercetarea bolnavilor, primirea străinilor şi altele asemenea sunt fiicele cele mai mari ale iubirii creştine.

Iubirea de Dumnezeu şi iubirea de aproapele, sunt poruncile cele mai mari din Sfînta Evanghelie care stau la temelia mântuirii noastre. De felul cum vom şti să iertăm, să ajutăm pe aproapele, să răbdăm pe toţi, să facem pace, să nu ne răzbunăm, de aceasta depinde pacea noastră, bucuria vieţii noastre, mîntuirea fiecăruia dintre noi.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un Te Deum, la început de an școlar. Iar, după oficierea Tedeum-ului, toţi creştinii prezenţi s-au închinat la chivotele cu sfinte moaşte păstrate cu multă evlavie de obștea Mănăstirii Ciuflea.

Nici de data aceasta credincioșii nu au rămas fără de binecuvântarea Părintelui Duhovnic Nicolae, primind şi îndemnuri duhovnicești spre fapte bune şi de folos sufletului.

Sursa: http://ciuflea.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com