Header image

Mănăstirea Ciuflea | Schimbarea la Față a Domnului – o sărbătoare a luminii. Omul nu este făcut pentru mormânt, ci pentru viaţă veşnică

14:01, miercuri, 19 august, 2020 | Cuvinte-cheie:

„În munte Te-ai schimbat la faţă, Hristoase Dumnezeule, şi pe cât au putut ucenicii Tăi au văzut slava Ta, pentru ca atunci când Te vor vedea răstignit, să înţeleagă Pătimirea Ta cea de bunăvoie şi să propovăduiască lumii că Tu eşti cu adevărat raza Tatălui” (Condacul praznicului).

Biserica noastră Ortodoxă sărbătorește la 6/19 august, una din cele 12 Sărbători Împărătești – Schimbarea la Față a Domnului.

An de an, această sărbătoare rememorează momentul schimbării minunate la față a Domnului, în Muntele Taborului, în fața ucenicilor Săi, Petru, Ioan și Iacov.

Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului este o sărbătoare a luminii, a bucuriei, o sărbătoare care ne arată viitorul nostru ultim, şi anume că omul nu este făcut pentru mormânt, ci pentru viaţă veşnică, nu este făcut pentru întuneric, ci pentru lumina neapusă din Împărăţia Cerurilor.

În Catedrala Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron a Mănăstirii Ciuflea, cu prilejul acestei sărbători a fost oficiată marți seara Slujba Privegherii, iar în dimineața zilei de miercuri – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

La finalul Sfintei Liturghii, Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea PC Arhimandrit Nicolae împreună cu clericii Mănăstirii au binecuvântat strugurii și alte bunătăți ale pământului, ca semn de recunoştinţă adusă lui Dumnezeu care dăruieşte oamenilor darurile Sale, daruri care se obţin prin binecuvântarea lui Dumnezeu.

Vă invităm să vizualizați mai jos o galerie foto și o înregistrare video de la eveniment:

Sursa: http://ciuflea.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com