Mănăstirea Putna a anunțat programul zilelor de cinstire a sfinților putneni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mănăstirea Putna a anunțat programul zilelor de cinstire a sfinților putneni

11:06, vineri, 13 mai, 2022 | Cuvinte-cheie:

Mănăstirea Putna a anunțat joi programul slujbelor din zilele de cinstire a sfinților putneni (14-16 mai): Sf. Ier. Iacob Putneanul și Sf. Cuv. Sila, Paisie și Natan.

Pe tot parcursul zilelor de sâmbătă, duminică și luni, moaștele Sf. Ier. Iacob Putneanul vor sta în pridvorul Bisericii voievodale a mănăstirii, unde credincioșii le vor putea aduce cinstire.

Duminică, de sărbătoarea sfântului, la Mănăstirea Putna va sluji Înaltpreasfințitul Părinte Calnic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Slujba arhierească de duminică și privegherea de sâmbătă  vor fi transmise video în direct pe canalele de YouTube și pe paginile de Facebook ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și ale Mănăstirii Putna.

Program

Sâmbătă, 14 mai

09:00 – Aducerea spre închinare a sfintelor moaște ale Sfântului Iacob Putneanul din Paraclisul Sfinții Apostoli Petru și Pavel al mănăstirii în pridvorul bisericii voievodale
18:00 – Priveghere la pomenirea Sf. Ier. Iacob Putneanul

Duminică, 15 mai

07:00 – Acatistul Sf. Ier. Iacob Putneanul
09:00 – Sfânta Liturghie arhierească
19:00 – Priveghere la pomenirea Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan

Luni, 16 mai

07:00 – Acatistul Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan
09:00 – Sfânta Liturghie
17:00 – Vecernia, Acatistul zilei și Pavecernița
19:30 – Ducerea sfintelor moaște ale Sf. Ier. Iacob Putneanul în Paraclisul mănăstirii

Sfântul Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, este al doilea mare ctitor al Mănăstirii Putna, autorul primului abecedar românesc din Moldova, ctitorul primei școli publice sătești și inițiatorul Spitalului „Sf. Spiridon”  din Iași, la ora actuală cel mai mare spital din Moldova.

Sfinții putneni – Sf. Ier. Iacob Putneanul și Sila, Paisie și Natan – au fost canonizați de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința din 6-7 iunie 2016. Proclamarea canonizării a avut loc în 14 mai 2017 la Mănăstirea Putna, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Linkuri utile

Mănăstirea Putna: Click aici pentru Youtube și aici pentru Facebook.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: Click aici pentru Youtube și aici pentru Facebook.

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Mănăstirea Putna

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Sursa: https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com