Mănăstirea Vatoped din Athos sponsorizează un album cu muzică pop-rock - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mănăstirea Vatoped din Athos sponsorizează un album cu muzică pop-rock

13:01, joi, 14 ianuarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Actorul hollywoodian Jonathan Jackson – Enation, lanseaza un album despre Ortodoxie.

Actorul american Jonathan Jackson a lansat un album pop-rock, impreuna cu trupa sa Enation, intitulat „Basileia ton Ouranon”, care explorează tema Ortodoxiei. Aflam ca albumul a fost sponsorizat de Mănăstirea Ortodoxă Greacă Vatopedi și de Parintele staret Efrem.

Postul de Radio de internet Pemptousia FM, al Mănăstirii Vatoped din Muntele Athos, Grecia, a ajutat in producerea albumului.

„Bob Dylan a spus că cea mai înaltă formă a unui cantec, este rugăciunea. Și cred asta. Bob Dylan și Bono și alti artisti au declarat că cele mai bune melodii nu sunt scrise de noi. Ei au descoperit asta. Ele sunt deja scrise, iar noi doar le descoperim. Deci, depindem de Dumnezeu, ca să spunem așa, atunci cand facem ceva cu valoare reală.

Iar rugăciunea, pentru mine, conteaza, pentru ca muzica si versurile sa creeze o atmosferă in care sa aiba loc un proces vindecator, un fel de trezire, un dor.

Deci, ea nu este scrisa doar pentru credinciosii creștini, ci pentru oricine. Și vreau ca muzica și versurile sa se adreseze oamenilor, indiferent de unde sunt ei”, a spus Jackson, pentru Pemptousia FM.

Familia lui Jackson a îmbrățișat Ortodoxia în 2012, cand, conform popularului actor, a adoptat „o decizie conștientă”.

În afară de cariera sa de pe micul si de pe marele ecran, Jackson a fost implicat in industria muzicala, incepand din anul 2002, cu trupa sa Enation. Popularul artist este compozitorul și textierul trupei.

Conform acestuia, cele 16 melodii incluse în albumul „Basileia ton Ouranon” („Imparatia Cerurilor”) au fost selectate cu ajutorul călugărilor Mănăstirii Vatopedu.

sursa http://lonews.ro/

staretul efrem din vatoped si jonathan jackson

Contact Form Powered By : XYZScripts.com