Header image

Maratonul colindelor a ajuns la Florești

18:12, luni, 9 ianuarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

În ziua întâi după celebrarea Praznicului Nașterii Domnului, la inițiativa și cu stăruința Părintelui Paroh al satului Hârtop, Prot. Mitr. Sergiu Boldirescu, în cadrul Maratonului de colinde care se desfășoară cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, a avut loc un deosebit concert de colinde susținut de către neobosiții colindători ai Grupului coral bărbătesc „Gnosis” – principalii promotori ai maratonului.

Concertul s-a desfășurat în cadrul bisericii din sat în prezența localnicilor și a oaspeților adunați pentru a prăznui soborul Maicii Domnului.

Grupul coral bărbătesc „Gnosis” a prezentat publicului un vast repertoriu de colinde strămoșești culese din diferite zone ale țării.

De asemenea, în cadrul concertului a evoluat și grupul de colindători de la L. T. „Miron Costin” din or. Florești.

La eveniment au fost prezenți și Primarul comunei Ghindești, Dnul Gheorghe Falcă, Directorul gimnaziului Hîrtop, Dna Galina Pleșca, împreună cu cadrele didactice ale instituției.

La final, Părintele Paroh, Sergiu Boldirescu a mulțumit colindătorii cu daruri, exprimându-și dorința și intenția ca în următorii ani, în cea de-a doua zi a Praznicului Nașterii Domnului să fie organizat un festival al colindelor cu participarea tuturor parohiilor și a formațiilor artistice din zonă.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o masă frățească în cinstea sărbătorii, gătită cu mare drag de Doamna Preoteasă Svetlana Boldirescu și creștinele din sat.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com