Header image

Maratonul colindelor a ajuns la sediul Arhivei Naționale și a Serviciului de Stat de Arhivă al Republicii Moldova

10:18, miercuri, 11 ianuarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

În contextul sfintelor sărbători de iarnă, în cadrul Maratonului de colinde organizat cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, Grupul Coral Bărbătesc „Gnosis” a venit cu inițiativa de a aduce vestea Nașterii lui Hristos la sediul Arhivei Naționale și al Serviciului de Stat de Arhivă al Republicii Moldova.

Grupul de colindători a colindat și a urat un an cu prosperitate întregului personal din cadrul Arhivei Naționale, în frunte cu domnul Veaceslav Lupan, precum și colectivului Serviciului de Stat de Arhivă.

Directorul General al Serviciului de Stat de Arhivă, d-nul Ion Varta a oferit o primire călduroasă grupului de colindători, arătându-se plăcut impresionat de prestația colindătorilor, care au reușit să creeze o frumoasă atmosferă de sărbătoare pentru întreg personalul arhivei care însumează cca. 100 de lucrători.

La programul de colinde a fost prezent și Rectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, d-nul Nicolae Chicuș. Domnia sa a dat o frumoasă apreciere grupului de colindători, salutând inițiativa acestora de a promova tradițiile culturale naționale.

Conducerea Arhivei Naționale și a Serviciului de Stat de Arhivă a mulțumit băieților din Grupul Coral Bărbătesc „Gnosis”, arătând că în fiecare an sunt bineveniți să aducă vestea Nașterii Domnului pentru întreg colectivul de arhiviști.

A consemnat Sergiu Crudu

Contact Form Powered By : XYZScripts.com