Header image

Marele și Sfântul Sinod va afirma, pentru prima oară, caracterul obligatoriu al Posturilor de peste an

16:35, joi, 4 februarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Vorbind participanților la Sindoul Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse, în pregătirea Marelui si Sfantului Sinod Pan-Ortodox, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii s-a oprit asupra elaborarii documentelor Marelui si Sfantului Sinod Pan-Ortodox, pregătite în cadrul procesului presinodal.

Printre acestea se numara si documentul „Importanța postului și respectarea lui astăzi”, asupra caruia au convenit participanții la Sinaxa Intâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe locale din Chambésy, din ianuarie 2016 – mai putin reprezentanții Bisericilor Antiohiei și Georgiei.

După cum a menționat Patriarhul Kirill, în acest document, care este prezentat ca o descriere detaliată a doctrinei generale și general acceptate în Biserică privind postul, sensul spiritual al postului este dezvoltat, în acelasi timp modalitatile de respectare a acestuia în condițiile actuale fiind enuntate în mod concret.

„In ciuda zvonurilor răspândite de dușmanii Bisericii, privind o presupusa anulare a regulilor postului alimentar sau diminuarea acestora, proiectul de document precizeaza clar toate posturile instituite de Biserică, fără excepție”, a subliniat primatul Bisericii Ortodoxe Ruse .

Mai mult decât atât, Patriarhul a remarcat ca documentul, pentru prima dată, precizeaza caracterul obligatoriu al Posturilor Sfinților Apostoli Petru si Pavel, al Craciunului și Adormirii Maicii Domnului, care spre deosebire de Postul Sfant al Pastelui, nu erau menționate în vechile canoane.

sursa http://lonews.ro/

sinod rusia 2

Contact Form Powered By : XYZScripts.com