Header image

Marșul pentru viață 2015 – „Fiecare viață este un dar” – Chișinău

22:14, joi, 12 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

La  data de 21 martie, între orele 12.00 -17.00, va fi organizat un Marș pentru Viață, dedicat campaniei pentru promovarea dreptului copiilor nenăscuți, adopțiilor și valorilor familiei tradiționale, în cadrul Săptămânii pentru Viață. Acțiunea este organizată de grupul de inițiativă – “Tinerii pentru viață”, cu susținerea mai multor organizații neguvernamentale, culte religioase și vedete autohtone.

Ținem să menționăm că în Republica Moldova, a cărei populație actuală este de 3 557 634 locuitori, statisticile arată că, după declararea independenței țării în 1991 și până în prezent, au fost înregistrate cca. 750.000 de avorturi. Conform Biroului Național de Statistică, în anul 2012, au fost înregistrate 37 avorturi la 100 de copii nou-născuți, în condițiile în care anual este înregistrat un spor negativ al populației, însoțit de un proces rapid de îmbătrânire și scăderea populației apte de muncă.

Manifestația are loc în cadrul unei campanii internaționale anuale de promovare a culturii vieții, organizate în mai multe orașe din România, Statele Unite ale Americii, Franța.

Marșul se va desfășura pe următorul traseu: IMSP Spitalul Clinic municipal nr. 1 (str. Melestiu 20, vizavi de MallDova) – Viaduct – str. Ciuflea – bul. Ștefan cel Mare – Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

La finalul acțiunii, în PMAN, va fi organizată o manifestație festivă cu participarea interpreților autohtoni, și va fi dată citirii o declarație, în susținerea unei politici pronataliste.

În România, Marșul pentru viață se află la ediția a V-a, iar în Republica Moldova la prima ediție. Până în prezent sunt anunțați organizatori în peste 60 de orașe din România și, în premieră, în Republica Moldova, la Chișinău și Orhei, în timp ce anul trecut evenimentul s-a desfășurat în 40 de orașe. Lista orașelor și detalii sunt disponibile pe site-ul www.marsulpentruviata.ro.

Manifestările din Săptămâna pentru viață 2015 și Marșul pentru viață 2015 – „Fiecare viață este un dar” sunt deschise tuturor celor care împărtășesc aceste principii și deziderate.

Grupul de inițiativă „Tinerii pentru Viață”

Persoane de contact:

Octavian Racu: (+373) 79776454
Nadejda Usatâi: (+373) 079430077

Contact Form Powered By : XYZScripts.com