Mărturii despre Părintele Dumitru Stăniloae la 30 de ani de la moarte - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mărturii despre Părintele Dumitru Stăniloae la 30 de ani de la moarte

13:11, vineri, 23 februarie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

Editura Basilica a Patriarhiei Române a publicat recent un volum cu mărturii despre Părintele Dumitru Stăniloae la împlinirea a 30 de ani de la trecerea în veșnicie.

Cartea Ștefaniei Coșuleanu cuprinde interviuri realizate pentru documentarul „Părintele Stăniloae” de la Trinitas TV, reportaje publicate în Ziarul Lumina și studii.

Prefața cărții este semnată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care notează că „Părintele Dumitru Stăniloae este cel mai mare teolog ortodox român. Un prieten al său, Olivier Clément, teolog ortodox francez, consideră că Părintele Stăniloae este cel mai mare teolog ortodox al secolului al XX-lea”.

„Personalitatea și opera Părintelui Dumitru Stăniloae au o bogăție spirituală deosebită și au devenit pentru generația contemporană și pentru generațiile următoare o lumină folositoare întăririi credinței și întăririi iubirii față de Biserică”.

Printre persoanele care au oferit mărturii despre Părintele Dumitru Stăniloae în cartea prezentată se numără: Mitropolitul Kallistos Ware, Mitropoliții Teofan, Laurențiu și Serafim, Arhiepiscopii Ioachim și Casian, și mulți alții.

Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Tipografia Cărților Bisericești, cartibisericesti.ro, de pe colportaj.ro și prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.29.

Foto credit: Tipografia Cărților Bisericești

Sursa: www.basilica.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com