Header image

MĂRTURII ÎNGROZITOARE! Ce este jocul „Balena Albastră” şi cum cad tinerii în plasa „balenelor”

Un joc extrem de periculos care s-a răspândit în ultima perioadă pe reţelele de socializare a şocat o lume întreagă. Denumit simbolic „Balenă Albastră”, jocul determină tinerii să se sinucidă!

Ultimele informaţii arată că peste 130 de tineri din Rusia s-ar fi sinucis în ultimele 6 luni după ce au fost implicaţi în acest joc.

Jocul terifiant presupune îndeplinirea mai multor sarcini date utilizatorului de către administrator, pe parcursul a 50 de zile. Utilizatorul trebuie să posteze fotografii şi alte dovezi că a dus la bun sfârşit toate sarcinile.

La sfârşitul celor 50 de zile, câştigi jocul prin sinucidere.

Se pare că jocul, care atrage tot mai mulţi adolescenţi, a început în Rusia, iar fotografiile şi dovezile care determină câştigarea jocului sunt postate pe reţeaua de socializare VKontakte, un fel de Facebook rusesc.

Se pare că acelaşi joc se face responsabil şi pentru moartea celor doi minori care s-au aruncat de pe un bloc cu 18 etaje din sectorul Botanica.

În România, un adolescent de 17 ani din Codlea, Braşov, care a fost găsit spânzurat într-o pădure, a fost implicat în acest joc. Cel puţin aşa spun cei din anturajul tânărului pe reţelele de socializare. Cu toate acestea, autorităţile române nu au făcut nicio legătură între sinuciderea adolescentului şi jocul Balenă Albastră.

De ce se numeşte Balenă Albastră? Încă nu s-a găsit un răspuns concret în acest sens. Una dintre explicaţii ar fi legată de faptul că balenele albastre ar avea uneori un comportament suicidal, eşuând la mal.

În filmuleţul de mai jos, o tânără din Rusia, care a jucat „Balena Albastră” mărturiseşte cum a căzut în capcana „balenelor”, cum funcţionează jocul fatal şi cum tinerii cad în capcana „albastră”.

material preluat de pe www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com