Header image

Medicul care a condus Spitalul din Suceava în perioada critică premiat la Dej de Mitropolitul Andrei

19:58, luni, 18 mai, 2020 |

Medicul care în perioada stării de urgență a condus Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, locotenentul-colonel Dinu Ștefan Chioralia, a fost distins duminică, 17 mai 2020, cu Ordinul „Mihai Vodă”.

Distincția i-a fost acordată de Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului, la Biserica „Sfântul Nectarie” din municipiul de reședință al medicului, la Dej.

„Pentru mine Suceava a fost o experiență unică, inedită. Bucuria mea sufletească este că am putut să ajut Spitalul Județean, colegii, în perioada în care am fost acolo, și nu în ultimul rând pacienții spitalului”, a mărturisit doctorul Dinu Chioralia.

„Este o cinste și o onoare deosebită pentru mine să primesc această distincție, ca o recunoaștere a muncii mele depuse acolo, până la urmă a sacrificiului făcut acolo, departe de familie și de prieteni”.

Ceremonia a avut loc la finalul Sfintei Liturghii care a fost transmisă live de Radio Renașterea.

Locotenentul-colonel medic Dinu Ștefan Chioralia, stabilit în municipiul Dej, este medic șef al Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistrița, și în perioada stării de urgență a fost numit director medical la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Vezi mai multe imagini de la eveniment pe site-ul oficial al Mitropoliei Clujului.

Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Sursa: https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com