Header image

Membrii grupului vocal „Brio Sonores” decorați cu înalte distincții bisericești

18:15, marți, 20 mai, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În după amiaza zilei ÎPS Mitropolit Vladimir a primit în audiență la reședința mitropolitană grupul vocal „Brio Sonores”.

Recent, cei 7 tenori au câștigat concursul „Românii au talent” organizat de PRO TV România,  cucerind jurații și publicul cu vocile lor extraordinare și cu interpretarea originală.

Tinerii au fost înalt apreciați de către Întâistătător pentru prestația deosebită a grupului și pentru demnitatea cu care au reprezentat Republica.

Pe parcursul ultimilor ani, membrii grupului „Brio Sonores” au dat dovadă de responsabilitate şi calităţi artisitce și morale deosebite, în permanenţă străduind la promovarea valorilor moral-spirituale ale Ortodoxiei.

La raportul preacuviosului părinte Nectarie (Gherman), starețul sfintei mănăstiri Horăști, ÎPS Mitropolit Vladimir i-a decorat, pe cei 7 tineri cu ordinul „Meritul Bisericesc” (gr. III).

Grupul „Brio Sonores” a luat ființă în anul 2009, în cadrul Seminarului Teologic “Sfinții Trei Ierarhi” de pe lângă Mănăstirea Zăbriceni, inițial fiind un cor bisericesc. Trei dintre tenori sunt soliști ai Teatrului de Opera și Balet, iar restul sunt studenți ai Academiei de Arte.

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com