Mesajul Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir la început de an civil - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mesajul Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir la început de an civil

10:21, miercuri, 1 ianuarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Iubiţi întru Hristos fraţi şi surori,

Cu ajutorul Bunului şi Darnicului Dumnezeu am ajuns din nou la cumpăna dintre ani. Cu toate că Anul Nou este celebrat după calendarul laic, acest eveniment este un bun prilej pentru a ne cântări faptele noastre, a ne cerceta greşelile şi spre a-I mulţumi Atotţiitorului pentru binecuvântările şi mila Sa nemărginită. Chiar dacă acest eveniment este unul civil, îl putem îmbiserici prin iertare, mărinimie şi apropierea de semenii noştri.

Cu toate că noaptea dintre ani se bucură de o atenţie sporită în ţara noastră, să nu uităm totuşi că ne aflăm în Sfântul Post al Naşterii Mântuitorului Hristos, iar acesta este primul lucru după care trebuie să ne ghidăm gândul şi fapta – să întâlnim deci acest nou an 2014 cu ruga în cuget şi pe buze, mulţumindu-I Domnului că ne-a învrednicit să ajungem până în această zi şi să-L rugăm cu rugă fierbinte pentru ca şi mai departe să ne păzească de toată răutatea şi neînţelegerea dintre fraţi, să ne ajute să fim uniţi şi tari în faţa oricărei ispite, fie ea văzută sau nevăzută şi să ne dea puteri pentru a fi buni creştini – fii destoinici ai neamului şi ai Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova.

Să ne rugăm şi Preasfintei Născătoare de Dumnezeu – apărătoarea şi mijlocitoarea noastră- pentru a ne feri ţara de urgii şi a ne ţine uniţi în numele Sfintei Treimi şi a datinilor strămoşeşti transmise cu destonicie din neam în neam spre propăşirea noastră şi a urmaşilor urmaşilor noştri.

LA MULŢI ANI!

Cu arhiereşti binecuvântări,

 

+ VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

sursa mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com