Mesajul unui musulman născut la Lyon: „Viaţa unui francez nu valorează mai mult decât cea a unui palestinian“ - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mesajul unui musulman născut la Lyon: „Viaţa unui francez nu valorează mai mult decât cea a unui palestinian“

12:18, miercuri, 18 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Fostul mare atacant al echipelor Sevilla, Tottenham sau West Ham, Frédéric Kanouté, a vorbit despre ceea ce se întâmplă în lume în aceste zile şi a oferit o perspectivă ce merită să fie luată în seamă.

Musulman, Kanoute a fost mereu solidar cu poporul palestinian şi, de câte ori a avut ocazia, şi-a exprimat dezaprobarea faţă de atacurile lansate de armata israeliană în Fâşia Gaza. Mai mult, din cauza convingerilor sale religioase, atacantul care a reprezentat Mali, a refuzat să promoveze imaginea unor case de pariori.

Acum, când curentul împotriva musulmanilor e tot mai puternic în Europa, Kanoute a vorbit pentru „Marca“, declaraţiile sale fiind preluate de gsp.ro. El şi-a început discursul amintind că lumea e contrariată de atentatele de la Paris, însă ignoră, de ani de zile, problema palestiniană.

„Ceea ce se întîmplă în Paris e un dezastru, dar asta se întâmplă zilnic şi în alte părţi ale lumii. O viaţă a unui francez n-are vreo valoare mai mare decât a unui copil palestinian. În Europa toată lumea e solidară atunci când e vorba de europeni sau americani, dar nimănui nu-i pasă de ceea ce e în afară. În 2008, eu am fost amendat de Liga Profesionistă Spaniolă pentru că mi-am arătat sprijinul pentru Palestina“, a spus Kanoute.

El i-a condamnat pe cei care promovează ideea potrivit căreia islamul ar fi religia teroriştilor: „Problemele din Franţa sunt sociale, nu religioase, chiar dacă toată lumea pune totul pe seama religiei. Să ştiţi că 99% dintre musulmani nu sunt de acord cu aceste atrocităţi. Mulţi sunt oameni paşnici. Oamenii trag repede concluzii, că religia noastră îndeamnă la violenţă, dar nu e aşa. Islamul e o religie a păcii, ne împinge să trăim în pace cu toată lumea. Cât despre terorişti, ei au demonstrat că sunt duşmanii întregii lumi, indiferent de culoare sau religie“, a încheiat fostul fotbalist, ajuns acum la 38 de ani.

sursa http://adevarul.ro

646x404

Contact Form Powered By : XYZScripts.com