Mihail K. Qaramah: Întâmpinarea vieții. Nașterea și îmbisericirea pruncului în tradiția liturgică ortodoxă – evoluție și teologie - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mihail K. Qaramah: Întâmpinarea vieții. Nașterea și îmbisericirea pruncului în tradiția liturgică ortodoxă – evoluție și teologie

16:52, miercuri, 12 ianuarie, 2022 | Cuvinte-cheie: ,

Salutăm apariţia unoi noi cărţi de liturgică: “Întâmpinarea vieții. Nașterea și îmbisericirea pruncului în tradiția liturgică ortodoxă – evoluție și teologie” (254 pagini), scrisă de prietenul nostru dr. Mihail K. Qaramah.

Cartea a apărut la Editura Reîntregirea din Alba Iulia (2021) şi poate fi achiziţionată de pe saitul editurii.

Iată cuprinsul cărţii şi frumoasa prefaţă semnată de pr. prof. Dumitru Vanca

Întâmpinarea liturgică a vieții pruncului, tema acestei cărți, este prezentată de autor nu doar ca un demers științific ce sondează traiectorii și evoluții diacronice, ci și ca instrument liturgic necesar unei Biserici care se vrea utilă și eficientă în pastorația contemporană. Astfel, dialogul dintre Tradiție și actualitate, pe care ni-l propune această lucrare, mută teologia savantă, de birou, în lucrarea concretă și reală a practicii de „șantier pastoral și liturgic”; aici este singura construcție care merită edificată – omul, înnoit de harul mântuitor, asistat de Biserica timpului în care trăiește (Dumitru A. Vanca).

Ieromonah Petru Pruteanu

Sursa: https://www.teologie.net/2022/01/12/qaramah-nasterea-si-imbisericirea-pruncului/?fbclid=IwAR2Lnk2rhWjSBlJ0v6boRxtnqNlUp4y6CC3YD6blquew6q8FFWXrhlW6OXQ

Contact Form Powered By : XYZScripts.com