Minciuna şi prostia în stil PROTV. Ce boli contactăm în urma Sfintei Împărtăşanii? - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Minciuna şi prostia în stil PROTV. Ce boli contactăm în urma Sfintei Împărtăşanii?

16:08, joi, 2 mai, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

” Vai de acela prin care vin smintelile ! Mai de folos i-ar fi aceluia de i s-ar lega de gat o piatră de moară şi ar fi aruncat în mare, decât să smintească pe unul din aceştia mici” (Lc. 17, 1-2)

În Postul Mare câinii turbaţi de la PROTV au venit cu un nou material cu scopul îndepărtării oamenilor de la taina Sfintei Împărtăşanii.

Se crează senzaţia că echipa care se ocupă de crearea materialelor legate de medicină şi biserică sau e compusă în totalitate din proşti sau o mare majoritate de proşti şi câţiva rău intenţionaţi.

Nu trece săptămâna să nu vină cu un material împotriva Bisericii Ortodoxe sau împotriva medicilor.
Cu PROTV e clar; lovesc în cei care nu întorc înapoi, preoţii nu au voie să bată, iar medicii nu se pot supăra pe bolnavi.

Îndată după reportajul celor de la PROTV, Dragoş Galbur a postat pe blogul său un articol pe aceiaşi temă, lucru ce m-a lăsat mască.

În comparaţie cu cei de la PROTV, Dragoş cu siguranţă nu e prost şi să fie rău intenţionat parcă tot nu ar avea de ce.

Nu am auzit să obţină vre-o bursă sau grant de la Soros Satanistul.

Nu pot înţelege motivul din care a făcut acest pas, nici nu-mi propun să înţeleg, mă tem doar să nu mă rătăcesc în presupuneri.

Scopul acestui articol nu e să analizez de ce s-a spus şi scris precum că împreună cu împărtăşania poate fi achiziţionată o boală infecţioasă, ci să demonstrez că acest lucru este imposibil.

1. Nu s-a făcut nici o cercetare şi nici un studiu care să demonstreze că ortodocşii se îmbolnăvesc de boli infecţioase mai des decât ereticii, jidovii sau musulmanii.

2. Nu s-a făcut nici o cercetare şi nici un studiu care să arate că cei care primesc taina Sf. Împărtăşanii în fiecare duminică se îmbolnăvesc mai des de diferite boli infecţioase decât cei care se împărtăşesc odată pe an sau şi mai rar.

3. Nu este cunoscut nici un caz de internare în secţiile de Boli Infecţioase a pacienţilor care au contactat infecţia în timpul împărtăşaniei.

4. Preoţii care se împărtăşesc ultimii la fiecare liturghie, după ce linguriţa a contactat cu toţi mirenii, nu sunt depistaţi ca bolnavi mai des decât oameni care în viaţa lor nu s-au atins de împărtăşanie.

5. Ţările locuite de neortodocşi prezintă aproximativ aceiaşi statistică a bolilor infecţioase, unele chiar mai mare.

6. Organizaţia Mondială a Sănătăţii, chiar dacă are în conducerea sa o mulţime de sodomiţi, nu a venit cu nici o declaraţie sau recomandare în privinţa Sf. Împărtăşanii, pentru că aceste declaraţii nu sunt posibil de argumentat.

Să luăm la rând infecţiile cu care sunt speriaţi oamenii numai să nu meargă la taina Sf. Împărtăşanii:

Mononucleoza

Mononucleoza (EBV) virusul este răspândit în toată lumea se presupune că 90% din toată populaţia globului prezintă dovada serologică a prezenţei unei infectii anteriore cu acest virus.
La noi în ţară nu s-au observat şi nu înregistrat niciodată epidemii provocate de EBV în perioadele sfintelor posturi.

Herpesul

Herpesul este provocat de viruşii herpes simplex 1 sau simplex 2 face parte din familia Herpesviridaie ( aceeaşi familie cu EBV – un fel de verişori cu Mononucleoza). După dispariţia din sângele copilului a anticorpilor transmişi în mod pasiv de la mamă (de obicei în vârsta de 1-3 ani) sau reducerea bruscă a cantităţilor de anticorpi, organismul devine receptiv la infecţia cu virus herpetic. Şi copilul se infectează cu acest virus, sursa cel mai des fiind chiar părinţii şi fraţii săi. În cele mai dese cazuri infecţia rămâne neobservată, virusul este suportat în stare latentă chiar ani întregi şi la un moment când organismul suferă situaţii de stres, hipotermie, dehidratare, febră, beţii crâncene… virusul se reactivează şi pot apărea erupţiile caracteristice. Şansele ca un om să evite infectarea cu acest virus ocolind biserica nici nu cresc şi nici nu scad.

Tuberculoza, răceala, gripa

Tuberculoza, răceala, gripa să le luam pe rând căci nu sunt rude.

– Tuberculoza – despre ea cred că ştie toată lumea foarte multe lucruri, o să accentuez doar că cea mai răspândită formă este cea pulmonară. Calea de transmitere este aeriană, omul care inspiră particule Koch (fire de praf cu bacili Koch) sau picăturile de salivă cu bacili aflate în suspensie în aer!!! se poate îmbolnăvi de tuberculoza pulmonară.
O excepţie o constituie calea de transmitere digestivă: Mycobacterium bovis, o bacterie ce provoacă tuberculoza animalelor, poate infecta persoanele care consumă lapte nepasteurizat provenind de la vacile infectate.
Dacă Bacilul Koch ar fi în stare să fie transmis cu linguriţa de împărtăşanie, vă daţi seama că ar trebui să afecteze tractul digestiv deoarece oamenii nu inspiră împărtăşania ci o înghit.
Vă daţi seama ce s-ar întâmpla cu tractul digestiv la persoanelor bolnave de TBC pulmonar dacă calea ar fi posibilă, ei zilnic înghit sute de milioane de bacili odată cu sputa infectată expectorată din pulmoni însă nu fac TBC gastric.
Aşa că TBC-ul transmis la Sf. Împărtăşanie chiar e de domeniul SF-ului medical, autor Dragoş Galbur.

– Răceala în genere nu-i un termen ştiinţific, oamenii care nu au făcut o facultate de medicină numesc răceala tot ce apare în urma expunerii organismului la frig (sau nu) şi se manifestă prin semne catarale şi tuse.
Mai în scurt aşa cum gopnicii zic că s-au îmbolnăvit de triper atunci când contactează o boală sexual transmisibilă (nu au idee că e gonoree, trihomoniază sau alta) tot aşa oamenii simpli folosesc termenul de răceală. De aceia eu zic că răceala nu mai merită discutată din punct de vedere medical.

– Gripa este provocată de o mulţime de viruşi gripali. În ultimul timp am avut parte şi de gripă porcină şi de o gripă aviară. Spuneţi-mi, vă rog, oare câţi din cei decedaţi de gripă porcină la noi în ţară măcar au fost la biserică în acea perioadă, nu mai zic să primit Sf. Împărtăşanie? Câte persoane care în acea perioadă nu luau în considerare sfaturile lui Hotineanu (atunci ministru sănătăţii) care îndemna lumea să nu meargă la biserică pe perioada epidemiei, mergeau la biserică şi se împărtăşeau au suferit de gripă porcină?

Cariile dentare

Eu nu am învăţat de doctor de dinţi, ca să mă bat cu pumnul în piept că aş cunoaşte la perfecţie cauza, epidemiologia …. cariilor dentare. Sunt oameni care au studiat această problemă de la A şi pană la Z.
Iată pe aceşti oameni care au făcut studii profunde în domeniu îi rog să prezinte măcar un studiu care să arate că în ţările ortodoxe sunt mai multe carii decât în cele papistaşe şi eretice. Sau acelaşi studiu pe cetăţenii unui singur stat dar de diferite credinţe. Dacă văd măcar un studiu serios, în privinţa cariilor eu nu am nici o întrebare.

Hepatitele

Nu mă opresc la descrierea lor că se prea întinde articolul. Ştie lumea şi de A şi de B şi de C şi despre D şi despre E.
Întâlnesc foarte mulţi pacienţi afectaţi de Virusul Hepatitei B, B cu D sau C.

Cel mai des aflu despre faptul că ei sunt bolnavi de hepatita în timp ce efectuez vizita preanestezică când adun anamneza pacientului. La întrebarea de unde au făcut „achiziţia” peste 50% răspund că de la stomatolog, alţii după chiuretaj (pruncucidere), alţii după intervenţii chirurgicale în antecedente, alţii prin contact sexual şi încă nici unul nu am întâlnit care să o fi contactat la biserică.

Aşa că, dragi fraţi şi surori, întru Hristos mergeţi şi primiţi Sf. Împărtăşanie căci nu poate fi nimic spurcat acolo unde este Sfântul Trup şi Sângele Lui Hristos.
Partea teologica nu o dezvolt deoarece nu-i obiectul meu de studiu. Doar una zic: dacă de infecţii te mai fereşti sau te lecuieşti, apoi de focul lui Dumnezeu nu scapă nimeni până nu se pocăieşte.

P.S. Dacă s-ar citi mai multă medicină, în locul timpului pierdut prin reţele de socializare, n-ar exista loc pentru prostii de genul „Ce boli riscaţi să contactați după împărtășania de la biserică ”.

Sursa: http://iontcaci.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com