Ministerul Culturii din Ucraina a anunțat că călugării vor fi scoși din Lavra Pecersca cu forța - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Ministerul Culturii din Ucraina a anunțat că călugării vor fi scoși din Lavra Pecersca cu forța

10:48, sâmbătă, 25 mai, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

Ministrul interimar al Culturii a spus că este nevoie de perseverență în problema expulzării călugărilor din Lavra Peșterilor de la Kiev.

Ministrul interimar al Culturii din Ucraina, Rostyslav Karandeev, a declarat într-un interviu pentru Glavcom că călugării Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOUkr) trebuie să părăsească teritoriul Lavrei Peștrilor de la Kiev, altfel el îi va scoate de acolo cu forța peste o lună.

„Bineînțeles, sunt pentru dialog, dar trebuie să fim perseverenți. Ei bine, le acordăm un răgaz de o lună. Vorbesc despre Lavra de Jos. După aceasta, problema va fi rezolvată cu aplicarea forței”, a notat el.

Karandeev a remarcat că majoritatea călugărilor „sunt concentrați pe credință și nu pe „lumea rusă”, spre deosebire de liderii bisericii, care au fost purtători ai narațiunilor Bisericii Ortodoxe Ruse”.

Karandeev a mai spus că este în curs de desfășurare inventarierea proprietăților mănăstirii și a remarcat că procesul de transferare a Lavrei Peșterilor de la Kiev către stat nu este atât de rapid pe cât și-ar dori el.

UJO a informat mai devreme despre declarația lui Rostyslav Karandeev că Ministerul Culturii lucrează pentru păstrarea vieții monahale în Lavra Peșterilor de la Kiev, dar ea trebuie să fie sub egida BOaU. El a exprimat încredere că pentru acei călugări care nu au fost ierarhi, nu contează cum se numește Biserica și contează doar moaștele și Domnul Dumnezeu.

Sursa: https://spzh.live/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com