Ministerul Culturii din Ucraina a înființat o comisie pentru inspectarea Lavrei Poceaev - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Ministerul Culturii din Ucraina a înființat o comisie pentru inspectarea Lavrei Poceaev

6:33, marți, 28 mai, 2024 | Cuvinte-cheie: , ,

În perioada 3 iunie – 29 iunie 2024, comisia va verifica „starea de păstrare a bunurilor imobiliare ale rezervației”.

Pe 24 mai 2024, Ministerul Culturii și al Politicii Informaționale a emis o directivă „Cu privire la înființarea unei comisii de verificare a stării de conservare a proprietății de stat a Rezervației istorice și arhitecturale de stat Kremeneț-Poceaev din regiunea Ternopil”. Textul directivei a fost publicat pe site-ul ministerului.

În document se precizează că ministrul interimar al culturii Rostislav Karandeev a instructat comisia ca între 03 – 29 iunie „să verifice starea bunurilor imobiliare ale rezervației”, care în decembrie 2003 au fost transmise în folosință gratuită Lavrei de la Poceaev a Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Este vorba despre un complex de clădiri ale mănăstirii.

Din comisie fac parte Olha Rutkovska, conducătorul Departamentului de coordonare a instituțiilor de patrimoniu cultural din cadrul Departamentului de patrimoniu cultural al Ministerului Culturii (președintele Comisiei), directorul Rezervației Kremeneț-Poceaev Vasyl Ilcișin și adjunctul său Ihor Derevinski, reprezentantul Serviciului de Stat pentru Urgențe din regiunea Ternopil Vitalie Hmyria, angajata rezervației Olha Derevinska, profesorul Universității Naționale din Ucraina de Vest Oksana Deaciok, specialistul principal al Departamentului pentru proprietate al Ministerului Culturii Tatiana Romașko și angajata Departamentului de Cultură din administrația regională de stat Ternopil Natalia Sobkovici.

UJO a informat mai devreme că pe 30 noiembrie 2023, angajații SBU au efectuat descinderi la Lavra de la Poceaev. O lună mai târziu, Serhii Dumenko a anunțat că structura sa va sluji în Lavra de la Poceaev la fel ca în Lavra Peșterilor de la Kiev, iar enoriașii săi actuali vor deveni enoriași ai BOaU.

Sursa: https://spzh.live/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com