Header image

Ministrul sănătăţii din Lituania: Eutanasia ar fi o soluţie pentru săraci

7:38, vineri, 1 august, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Eutanasia ar putea fi de ajutor pentru saracii care nu au acces la ingrijire paleativa, a sugerat noul ministru al sanatatii din Lituania. Rimantė Šalaševičiūtė si-a depus juramantul in aceasta luna, dar a facut deja valuri prin suportul aratat legalizarii eutanasiei.

Fara a aduce alte precizari, ea a declarat mass-mediei ca Lituanua nu este un stat welfare care sa furnizeze ingrijire paleativa pentru toti si ca eutanasia ar putea fi o solutie pentru oamenii care nu vor sa-si chinuiasca apropiatii cu spectacolul suferintei lor.

Ministrul a comentat si pe marginea eutanasiei copiiilor. Ea a precizat ca aceasta optiune a fost aprobata in Belgia dupa o lunga dezbatere. Ar putea fi o optiune si pentru Lituania, tot dupa o dezbatere publica.

Šalaševičiūtė va avea de infruntat o opozitie dura in campania sa de introducere a eutanasiei in Lituania. Multi doctori si Biserica Catolica se opun. Dr Andrius Narbekovas, care este atat cleric, cat si doctor, precum si membru in comisia de bioetica a Ministerului Sanatatii, a declarat:

“Ministerul Sanatatii ar trebui sa protejeze sanatatea si viata, in loc sa caute modalitati prin care sa ia viata. Este de la sine inteles ca asta e profitabil si eficient din perspectiva costurilor… Dar o societate democratica ar trebui sa inteleaga foarte clar ca ar trebui sa aiba grija de cei bolnavi, nu sa-i omoare”.

sursa  “Cuvantul Ortodox”

Contact Form Powered By : XYZScripts.com