Header image

Mitropolia Moldovei îndeamnă cuplurile să nu apeleze la mame surogat

9:17, vineri, 17 ianuarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Mitropolia Moldovei îndeamnă cuplurile să nu apeleze la mame surogat. În opinia episcopilor, această practică vine în contradicţie cu învăţătura Bisericii Ortodoxe referitoare la procreare şi s-a transformat într-o afacere profitabilă.

Problema maternităţilor surogat a fost discutată în cadrul primei şedinţe a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, din acest an. Episcopii au fost solidari cu receta decizie Sinodului Bisericii Ruse cu privire la botezul pruncilor născuţi de o mamă surogat. Documentul prevede că un copil născut printr-o asemenea procedură va fi botezat numai după ce părinţii lui se vor căi pentru greaşeala comisă.

Membrii Sinodului din Moldova au atras atenţia că asemenea instituţii devin treptat o afacere profitabilă atât pentru donatorii de celule sexuale cât şi pentru mamele surogat. În consecinţă, taina naşterii unui om se transformă într-o simplă operaţiune de vânzare-cumpărare.

Clericii ruşi consideră că maternitatea surogat este inacceptabilă din punct de vedere moral şi umileşte femeia care poartă copilul unui cuplu.

sursa publica.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com