Mitropolitul de Cerkasy s-a adresat credincioșilor din salonul de spital - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mitropolitul de Cerkasy s-a adresat credincioșilor din salonul de spital

11:07, marți, 12 martie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Oamenii legii cer ca mitropolitul Teodosie să fie plasat într-un centru de arest preventiv.

Mitropolitul Teodosie de Cerkasy s-a adresat credincioșilor din salonul de spital, unde a fost internat după un atac de cord ca urmare a acțiunilor Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). Mesajul video a fost publicat de serviciul de presă al Eparhiei pe canalul de YouTube „Cerkasski Blagovestnik”.

Arhiereul a afirmat că persecuția actuală a Bisericii este „crucea pe care Dumnezeu a pus-o asupra Bisericii noastre și fără de care mântuirea noastră ar fi imposibilă”.

Comentând descinderile SBU și noul dosar intentat împotriva ierarhului, mitropolitul a declarat că acesta a fost deschis pe baza unui denunț făcut de către unul dintre foștii clerici ai Eparhiei de Cerkasy, în legătură cu predica ierarhului pentru surorile și enoriașii mănăstirii Nașterea Maicii Domnului. În baza acestei predici, forțele de ordine cer plasarea mitropolitului într-un centru de arest preventiv.

După mesajul video al arhiereului, serviciul de presă a postat înregistrarea predicii ierarhului pentru surorile mănăstirii acaparate Nașterea Maicii Domnului liturghia ținută într-o încăpere adaptată, din cauza căreia SBU i-a deschis un nou dosar penal.

UJO a scris mai devreme că mitropolitul Teodosie a fost internat în spital după descinderile SBU.

Sursa spzh.media/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com