Mitropolitul de Tashkent Vichentie Morari împlinește 33 ani de slujire arhierească - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mitropolitul de Tashkent Vichentie Morari împlinește 33 ani de slujire arhierească

20:11, sâmbătă, 2 septembrie, 2023 | Cuvinte-cheie:

Astăzi, mitropolitul de Tashkent Vichentie Morari împlinește 33 ani de slujire arhierească.

La 2 Septembrie 1990, în biserica actualei Mănăstiri Ciuflea din Chișinău, Preasfinția Sa a fost hirotonit episcop de Tighina, primind ca zonă de pastorație întreg sudul R. Moldova și partea de centru-sud a Transnistriei.

Cu binecuvântarea episcopului Vichentie a fost adus în Moldova vrednicul de pomenire părinte Dorimedont Cecan (fost episcop de Edineț) împreună cu care au redeschis mănăstirea Noul-Neamț Chițcani și au pus bazele Seminarului de Teologie din Chișinău, care pe atunci se afla în mănăstirea Chițcani.

Dumnezeu m-a învrednicit să primesc din mâinile Vlădicăi Vichentie tunderea monahala și hirotinia în diacon. La fel, mai mulți preoți care astăzi își fac misiunea de păstori duhovnicești în Italia au fost hirotoniți de Preasfinția Sa.

La mulți ani mitropolitului Vichentie! Dumnezeu sa-i dăruiască sănătate și mult ajutor în slujire! A avut multe realizări în sudul Moldovei. Și-a făcut misiunea cu cinste și cu fapte bune în regiunea Ural. Puțin știu, dar el este cel care a fondat primul post TV în Patriarhia Moscovei. Se bucură acum de mult respect în Asia Mijlocie. Păcat ca acest vrednic Ierarh își împlinește slujirea departe de Moldova.

Episcop Ambrozie Munteanu
Contact Form Powered By : XYZScripts.com