Mitropolitul Moldovei a oficiat Slujba de sfințire a Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica schitului de călugări „Acoperământul Maicii Domnului” s. Băneștii Noi, r. Telenești - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mitropolitul Moldovei a oficiat Slujba de sfințire a Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica schitului de călugări „Acoperământul Maicii Domnului” s. Băneștii Noi, r. Telenești

17:00, sâmbătă, 13 august, 2022 |

Sâmbătă, 13 august 2022, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, a oficiat Slujba de sfințire a Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica schitului de călugări „Acoperământul Maicii Domnului” s. Băneștii Noi, r. Telenești

Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova i-au coliturghisit: Prot. mitr. Marian Boldescu, Protopopul bisericilor din raionul Telenești, PC Arhim. Ambrozie (Adam), starețul schitului de călugări „Acoperământul Maicii Domnului” s. Băneștii Noi, r. Telenești și un sobor de preoți și diaconi.

La Vohodul mic, PC Arhim. Ambrozie (Adam), starețul Sfântului Așezământ a fost decorat cu dreptul de a purta Toiag, Prot. mitr. Gheorghe Stegărescu și Prot. Fiodor Hledinschi decorați cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu ușile împărătești deschise până la imnul Herovic, Prot. mitr. Vasile Țurcanu, ordinul „Meritul Bisericesc” gr. III.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Mănăstirii „Sf. Prooroc Ilie” din s. Nicoreni, r. Drochia, condus de Prot. Alexei Scutaru.

În timpul serviciului divin, ÎPS Mitropolit Vladimir l-a hirotonit pe diaconul Mihail Dubic în treapta de Preot pe seama parohiei Nașterea Maicii Domnului din s. Ghermănești, r. Telenești

După Sfânta Liturghie a urmat înconjorul bisericii cu citirea celor patru evanghelii și un Te-deum de mulțumire Preasfintei Treimi și tuturor puterilor cerești pentru toate realizările petrecute în parohia dată.

Spre final, Arhipăstorul a adresat un cuvânt de felicitare obștii, slujitorilor coliturghisitori și tuturor creștinilor care au participat la rugăciunea comună.

La final, binecuvântând credincioșii, Vlădica Vladimir a dăruit tuturor celor prezenți, spre sporire duhovnicească și amintirea acestei zile, cărți de rugăciuni și iconițe.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Contact Form Powered By : XYZScripts.com