Header image

Mitropolitul Onufrie al Kievului: Ce mai înseamnă, astăzi, făcătorii de pace?

20:17, vineri, 8 iulie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

În aceste zile, Mitropolitul Onufrie al Kievului (Biserica Ortodoxa canonica a Ucrainei) a atins problema delicata – astazi – a păcii între oameni:

„Există o diferență între conceptul palpabil al Noului Testament, de ‘Făcator de pace’, și înțelegerea sa actuală. „Făcatorul de pace”, a spus Mitropolitul, „nu este omul care participă la negocieri, care le dovedește altora ceva, la mesele rotunde, sau care îi convinge de un anumit lucru”.

Potrivit arhipăstorului, făcătorul de pace este omul care, cu Harul lui Dumnezeu, reușește să-și depășească propriul orgoliu, mândria sa, și este gata să vadă, în cel de aproape, imaginea lui Dumnezeu. Astfel, creștinul face un pas înainte, pe direcția păcii cu toți oamenii.

„Omul trebuie să se împace cu Dumnezeu și cu toți oamenii”, a spus Mitropolitul. „Omul rău, iritabil, emana răul și întunericul chiar și la distanță”. Dar, angajat pe calea pacii, creștinul începe să daruiasca și să comunice cu anturajul, sa aduca bucurie celor care sunt aproape de el.

„Dintr-un astfel de om emană pacea, si iti este bine să fii aproape de el”, a continuat acesta. Omul liniștit este atât de plin de lumină divină, incat alte cuvinte devin de prisos. „Și chiar dacă el nu spune nimic despre pace, este un împăciuitor real”, a explicat Mitropolitul.

Sursa: http://lonews.ro/
Contact Form Powered By : XYZScripts.com