Header image

Mitropolitul Onufrie: Ei vor să schimbe acum Biserica, după cum își schimbă curentele politice!

7:28, joi, 28 ianuarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Într-un interviu acordat Uniunii Jurnaliștilor Ortodocsi din Ucraina, Mitropolitul Onufrie al Kievului a declarat:

„Noi nu ne schimbam calea. Înainte de revoluție, după revoluție, în timpurile complicate ale ateismului, am încercat întotdeauna sa-i aducem pe oameni la Dumnezeu și sa le reamintim oamenilor ca ei sunt doar locuitori de moment ai acestui pamant. Noi nu vom locui, aici, permanent. Pamantul este doar locul în care să ne pregătim pentru veșnicie. Iar Biserica le aminteste mereu, asta, oamenilor. Cei ce nu stiu sau au uitat, vor ca noi să uităm tot ceea ce este legat de vesnicie, sa renuntam la aceasta, încât sa fim doar pământesti, cu certuri politice care niciodată nu se incheie si din care niciodata nu iese cineva glorios.

În politică, astăzi se striga ‘Osana!’, iar mâine se striga ‘Rastigneste-l!’. Pe parcursul vietii mele, dupa cum am vazut si la politicieni, chiar si sistemele politice care s-au promovat ca fiind cele mai umaniste și democratice au disparut cu totul. Un sistem politic il înlocuieste pe altul, în timp ce adevărul divin este imuabil. Acesta este motivul pentru care Biserica nu se schimbă.

Ei vor sa schimbe Biserica, asemenea curentelor politice, dar Biserica nu se poate schimba, pentru că adevărul dumnezeiesc este unul singur. Sloganurile politice se schimba, dar adevărul lui Dumnezeu nu se schimbă. Hristos a spus că, în această lume, cei care vor dori sa-I urmeze, vor fi persecutati, urâti, blestemati. Aceasta este drumul nostru, calea Bisericii.

Biserica pamanteasca este numita militanta, luptatoare. Se opune răului, și dacă face asta, atunci raul porneste razboi împotriva ei. Biserica nu va devia de la acest drum. Și eu vreau să fiu în această Biserică. Nu vreau să plec. Vestesc același lucru cu Biserica, și anume sa-i iubiti pe oameni, sa le faceți bine celorlalti.

Știti, am trait in perioada sovietica, una foarte violenta față de Biserică și, chiar si atunci, am mers pe acelasi drum, ne indreptam catre Dumnezeu. Și voi face același lucru si acum, voi merge spre Dumnezeu. Acest lucru place unora, pe altii ii nemultumeste. Unii politicieni cred că am ceva împotriva lor. Dar dacă eu mă indrept spre Dumnezeu, și ei cred ca am ceva impotriva lor, atunci spre ce inseamna ca se indreapta ei de fapt? Daca ar merge la Dumnezeu, as merge si eu cu ei.

Trebuie sa raman un model pentru ei, fiindca spre exemplu, atunci cand voi aparea la  Judecata lui Dumnezeu, ei imi vor spune: ‘Tu ne-ai fost model negativ. Te-am văzut, și ai fost un exemplu negativ, fiindca mai erai si preot’.

Deci, ne străduim să pastram calea iubirii si a bunătatii și sa le cerem asta tuturor oamenilor. Ne rugăm pentru asta. În primul rând, Domnul sa ne dea pace, asa încât să nu mai fim rai unii cu altii. Fiindca există mai multe grade de ură. Există ură exprimată prin actul nedrept de a-i acuza pe altii, și există o ură care se manifesta prin ridicarea armelor impotriva celorlalti. Ne rugăm să nu există niciun tip de ură, nici mai mica, nici mare.

Deci, sa ne respectam unii pe alții, sa Il iubim pe Dumnezeu și să ne iubim unii pe alții. Vreau să le cer tuturor fiilor Bisericii noastre, sa iși aminteasca drumul pe care sa-I urmeze lui Hristos, spre Ierusalimul cel de sus. Iar pe acest drum, vom întâlni și ne vom confrunta cu unele obstacole și dificultăți. Dar cel care umblă cu credință, cu umilință și rugăciune, depășește aceste dificultăți, atingandu-si scopul.

In plus, nu fiti tristi, nu ajungeti la disperare, nu uitați că Dumnezeu, atunci când El ii trimite incercari omului, ii da si puterea sa le depășeasca. Iar daca Domnul ne da aceste teste, înseamnă că El ne iubește și ca ne-a dat deja puterea pe care sa ne bazam. Și totul va fi bine”.

sursa http://lonews.ro/

onufrie

Contact Form Powered By : XYZScripts.com