Header image

Mitropolitul Onufrie: „Legile noii lumi Europene sunt inacceptabile pentru noi”

21:49, vineri, 20 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Locuțiitorul catedrei mitropolitane din Kiev, mitropolitul Cernăuțului și a Bucovinei, Onufrie, a relatat  într-un interviu pentru  „Interfax-Religion” şi despre cauzele spirituale ale evenimentelor tragice care au loc în prezent în Ucraina.

„Noi, de un sfert de secol după persecuțiile ateie, cu un popor săracit şi nevoiaș, reînviem credința lui Hristos și întărim Biserica Sa, iar Europa, ne arată un exemplu viu de viață fără Hristos. Acolo nu se mai acordă atenție poruncilor lui Domnezeu şi interdicțiilor Sale. Dimpotrivă, tot mai mult este înucurajată permisivitatea,  conform căreia viața nu este sfințită prin legea lui Dumnezeu, ci prin dorințele umane. „

„Astăzi, lumea se pare că s-a împărțit în două tabere: o tabără o reprezintă acei oameni care doresc să păstreze în vigoare și putere legile morale, care sunt date de Dumnezeu omului spre beneficiul său. Iar de partea cealaltă sunt acei care încalcă aceste legi. Spre exemplu, căsătoria. Dumnezeu i-a binecuvântat în căsătorie pe bărbat și femeie, Adam și Eva. Nu doi Adami, şi nici nu două Eve. Şi lui Adam și Evei le-a spus: „Creșteți și vă înmulțiți”. Dar acum sunt introduse legi pe care Dumnezeu le condamnă -, mă refer la căsătoriile homosexuale.”

„Un alt exemplu. Hristos îi interzice omului să atenteze asupra vieții sale, numai Dumnezeu îi poate hotărî sfârşitul. Dar acum vor să introducă o lege privind eutanasia, în fapt, să legalizeze păcatul sinuciderii.”

„Avorturile legalizate pe timpurile trăite fără Dumnezeu, astăzi, în timpurile noastre, sunt apărate de oameni care se consideră credincioși,  care fac jurâminte ţinând mâna pe Biblie.”

„Prin urmare, aceste legi, pe care astăzi ni le propune o lume nouă, europeană, sunt inacceptabile pentru noi. Noi nu putem să ne alăturăm acestei lumi. Trebuie să ne păstrăm unitatea cu oamenii care păstrează şi respectă legea lui Dumnezeu.  Dacă nu vor mai exista pe pământ oameni care să păstreze legile lui Dumnezeu, însăşi viaţa oamenilor pe pământ va fi sortită pieirii „, – a concluzionat Preasfinția Sa.

traducere pentru ortodox.md

sursa pravoslavie.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com