Header image

Mitropolitul Onufrie: Vom vedea o nouă Ucraină doar cu o singură condiție, dacă ne vom schimba noi

8:55, vineri, 22 august, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Conducătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Mitropolitul Onufrie consideră că reînnoirea statului ucrainean este posibilă doar în cazul în care ucrainenii se vor schimba spre bine ei înșiși.

„Principalul motiv al necazurilor, cu care ne confruntăm astăzi în propria țară, este că căutăm pacea, fără ca să ne îmbunătățim pe noi înșine. Vrem să vedem o nouă Ucraina, o nouă patrie, dar nu ne reînnoim pe noi. Dacă noi vom rămâne aceeaşi, vom vorbi despre despre o nouă ţară, dar ea nu va exista „, -. a spus Mitropolitul Onufrie.

„Pentru ca să te schimbi pe tine, nu trebuie să faci multe, careva realizări, trebuie doar toate darurile primite de la Dumnezeu, să le curăţim de păcat, şi noi vom deveni mai buni, mai luminoşi”, -. a spus vladâca. „Dumnezeu nu judecă după cuvintele noastre, dar după faptele noastre. În cazul în care acțiunile noastre sunt aceleaşi ca şi cuvintele, atunci suntem ortodocşi. Dar dacă faci ceva care este în contradicție cu credința ortodoxă, înseamnă că ne minţim pe noi, încercând să-L înșelăm pe Dumnezeu, ceea ce este imposibil „, – a spus conducătorul Bisericii.

„Astăzi, obiectivul nostru principal este să tindem spre desăvârșirea spirituală. În căutarea lui Hristos există trepte de desăvârşire, dar toate au o direcţie. La care distanță nu te-ai afla  – întoarce-te cu fața către El și spune:” Doamne, nu vreau nimic. Vreau să te găsesc pe Tine! Pentru că în tine este viaţa, în tine este fericirea. Hristos nu se schimbă niciodată, nu face rău, și nu se întoarce de la om. Noi ne întoarcem de la El. Vreau să vă doresc ca noi să ne întoarcem spre Hristos, și în această poziție să ne înfăptuim şi calea pământească, care, de asemenea are un început și are un sfârșit a rezumat Mitropolitul Onufrie.

traducere pentru ortodox.md

sursa unian.net

Contact Form Powered By : XYZScripts.com