Mitropolitul Tihon al Americii, în vizită la Patriarhia Română - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mitropolitul Tihon al Americii, în vizită la Patriarhia Română

18:50, vineri, 7 iunie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, l-a primit vineri, 7 iunie, în audiență, la Palatul Patriarhiei, pe Înaltpreasfințitul Părinte Tihon, Arhiepiscop de Washington și Mitropolit al Întregii Americi și al Canadei, Biserica Ortodoxă a Americii, se arată într-un comunicat de presă emis de Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe.

În cadrul întâlnirii, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a oferit o prezentare a vieții bisericești ortodoxe în spațiul românesc, cu referire la evenimentele care vor fi organizate în Patriarhia Română, în 2025, pentru a marca aniversarea a unui secol de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rangul de patriarhie.

Înaltpreasfințitul Părinte Tihon a remarcat dinamismul pastoral și misionar al Bisericii Ortodoxe Române, evidențiind, în acest context, importanța Centrului de presă Basilica al Patriarhiei Române, a cărui bogată activitate este binecunoscută dincolo de granițele României, inclusiv în Statele Unite ale Americii.

Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Tihon a subliniat faptul că edificare Catedralei Naționale reprezintă o bijuterie a Patriarhiei Române, în special, și a Ortodoxiei universale, în general.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Tihon și delegația care îl însoțește se află într-o vizită de câteva zile în țara noastră. În data de 5 iunie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Tihon a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Putna și a vizitat așezământul monahal.

Vezi și:

Ierarh american în vizită la Mănăstirea Putna: Prilej de întărire sufletească și reflecție despre viața monahală

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Sursa: https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com