Mitropolitul Vladimir a liturghisit la Catedrala „Nașterea Domnului” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mitropolitul Vladimir a liturghisit la Catedrala „Nașterea Domnului”

22:03, duminică, 8 decembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

În dimineața acestei zile Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat cu aleasă dragoste creștinească de către cler și credincioși pentru a săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și a se bucura împreună de binefacerile Cerescului Împărat.

În atmosfera distinsă, Arhimandritul Gavriil (Anisimov), starețul mănăstirii „Sf. Cuv. Paisie Velicikovski” din Sevastopol, Ucraina, a fost decorat de către Mitropolit cu Ordinul „Cuv. Paisie Velicikovski” de gr. II, în semn de recunoștință pentru bunăvoința de a aduce spre închinare creștinilor din țara noastră icoana cu moaștele Cuviosului Părintelui nostru Paisie Velicikovski – un sfânt care se bucură de cinstire deosebită printre credincioșii Moldovei.

Tot astăzi, tânărul Feodor Tcaci, absolvent al Academiei Teologice din Moldova, a fost hirotonit de către Vlădica Vladimir în treapta de diacon, primind felicitările și îndemnurile Înalt Prea Sfinției Sale pentru o slujire îndelungată și vrednică pe ogorul Domnului.

După Liturghie, enoriașii au ascultat predica zilei și au primit binecuvântarea arhierească pentru întărire sufletească și pace între frați.

sursa mitopolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com