Mitropolitul Vladimir a primit darurile oferite de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mitropolitul Vladimir a primit darurile oferite de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

17:54, marți, 5 noiembrie, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

Astăzi, 5 noiembrie 2019, Arhimandritul Porfirie Dobre, starețul Mănăstirii Sireți și Egumena Epistimia Goncearenco, stareța Mănăstirii Suruceni, care au fost delegați de Biserica Ortodoxă din Moldova pentru a participa la proclamarea canonizării Sfântul Ierarh Dionisie, Episcopul Cetăţii Albe-Ismail, ce a avut loc la Catedrala Patriarhală din București, au fost primiți la Reședința mitropolitană de către Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove.

Membrii delegației au relatat pe larg mărețul eveniment ce a avut loc la București și au transmis Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir darurile oferite de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, un engolpion, Ordinul Sfântul Apostol Andrei cel Întâi Chemat și o icoană reprezentându-l pe Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

Înaltpreasfinția Sa a luat act cu mulțumire și satisfacție sufletească de atitudinea frățească, prietenească și părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, nădăjduind că vor fi continuate și aprofundate relațiile frățești prin mijlocirea și binecuvântarea Sf. Ierarh Dionisie, noul sfânt odrăslit din binecuvântatul pământ al Moldovei.

Sfântul Dionisie a fost înscris în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, în şedinţa Sfântului Sinod din toamna anului 2018.

Data de prăznuire stabilită pentru pomenirea sa este 17 septembrie, iar anul acesta a fost serbat pentru prima dată.

Ceremonia de proclamare a canonizării a avut loc la data de 27 octombrie a.c.  după Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Daniel împreună cu mai mulți membri ai Sfântului Sinod în altarul de vară din apropierea Catedralei Patriarhale din București.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com