Mitropolitul Vladimir a primit la Reşedinţa Mitropolitană colindători din parohiile Moldovei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mitropolitul Vladimir a primit la Reşedinţa Mitropolitană colindători din parohiile Moldovei

19:57, marți, 8 ianuarie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , ,

În după amiaza zilei de marți, 08 ianuarie 2019, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a primit la Reşedinţa Mitropolitană din Chișinău, colindători din parohiile Moldovei.

Grupul coral bărbătesc Gnosis și corul în formare al bisericii în construcție „Sf. Ierarh Spiridon” din Capitală au intonat colinde străbune închinate măritului praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Corul preoțesc și corul unit al Protopopiatului de Criuleni și Dubăsari, au venit cu un buchet de colinde străbune și cu un profund mesaj legat de sărbătoarea Nașterii Pruncului dumnezeiesc.

La fel, și corul preoțesc „Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu Bodoni”, dirijat de Protopopul bisericilor din raionul Căușeni, Prot. mitr. Vasile Damaschin au cântat colindele Domnului, cu multă voie bună și o deosebită  atmosferă de sărbătoare.

Din ceata de colindători, au făcut parte și un grup de elevi din cadrul Seminarului Teologic „Sf. Ier. Gavriil Bănulescu Bodoni” din Chișinău.

La final, colindătorii l-au felicitat pe Întâistătător cu sfintele sărbători de iarnă, dorindu-i deplină sănătate şi alese bucurii duhovniceşti.

La rândul Său, Mitropolitul le-a oferit daruri și le-a vorbit despre importanța vestirii Nașterii Domnului și a păstrării valorilor și tradițiilor strămoșești.

„Vă felicităm pentru că păstrați valorile și tradițiile noastre creștine ortodoxe, atât în ceea ce privește conținutul colindelor, dar și al retrăirii evenimentului nativ. Vă dorim ca sărbătorile Nașterii Domnului, Anului Nou și Botezului Domnului să fie o binecuvântare pentru dumneavoastră, să vă aducă lumină în suflet, pace și multă bucurie. Să aveți bucuria păstorilor de la Betleem, lumina îngerilor din noaptea Nașterii Domnului și să ne mai întâlnim și la anul…”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com