Header image

Moaștele Sfântului Luca al Crimeei şi Icoana Maicii Domnului „Adormirea”, aduse la Chișinău

21:35, sâmbătă, 29 octombrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Moaștele Sfântului Luca al Crimeei şi Icoana Maicii Domnului „Adormirea” de la Lavra Pecerska din Kiev vor fi aduse spre închinare credincioșilor din ţara noastră.

Acestea vor fi aduse duminică la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Capitală şi se vor afla acolo pe parcursul a 30 de zile.

Sfințeniile vor fi întâmpinate la ora 8.45, de către Mitropolitul Vladimir, împreună cu un sobor de preoți.

Icoana Adormirii Maicii Domnului o înfăţişează pe Fecioara Maria stând întinsă pe un pat, având în jurul ei pe apostolii Domnului. Capul îi este uşor ridicat, iar mâinile împreunate i se odihnesc pe piept. Trupui ei este tămăiat de Sfantul Petru. Hristos este prezent în spatele patului, purtând în mâinile Sale sufletul ei sub forma unui prunc înfăşat. Deasupra acestei scene, Maica Domnului este aşezată pe tron într-o mandorlă pe care îngerii o poartă spre ceruri, reprezentare care vine să întărească înălţarea ei la ceruri.

Iar Sfântul Luca, Arhiepiscopul Crimeei şi Simferopolului, a fost om de ştiinţă valoros şi vestit, profesor de chirurgie, fiind apreciat în lumea medicală pentru descoperirile sale, dar şi un mare propovăduitor şi pătimitor pentru dreapta credinţă în vremea stăpânirii bolşevice din Rusia.

Din pricina mărturisirii credinţei sale, în ciuda uriaşelor sale realizări medicale şi ştiinţifice, Sfântul Luca a fost aruncat în temniţe, chinuit şi surghiunit vreme de 11 ani, prin Siberia şi alte locuri cumplite. La moaştele sfântului se întâmplă mari minuni şi în zilele noastre. Oamenii care au venit să se roage lui au fost tămăduiţi de boli de cancerul, boli renale şi altele.

Iar chirurgii care au icoana sfântului în sala de operaţie şi se roagă lui, spun că nu o dată i-au simţit prezenţa şi chiar i-au văzut mâinele operând.

Sursa: http://www.publika.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com