Moaştele Sfântului Luca de Crimeea, care au puterea de a vindeca, aduse la Catedrala "Naşterea Domnului" din capitală - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Moaştele Sfântului Luca de Crimeea, care au puterea de a vindeca, aduse la Catedrala „Naşterea Domnului” din capitală

14:52, miercuri, 4 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Moaştele Sfântului Luca de Crimeea au fost aduse la Catedrala „Naşterea Domnului” din capitală. Astfel, până pe 10 septembrie, credincioşii vor avea ocazia să se roage şi să se închine relicvelor. Enoriaşii consideră că moaştele Sfântului Luca au puterea de a-i vindeca.

Credincioşii s-au închinat în faţa moaştelor Sfântului Luca şi s-au rugat pentru sănătate şi pace.

„M-am rugat pentru nepoţel. El nu vorbeşte bine şi m-am rugat să arate drumul care-l va vindeca”, a spus o doamnă.

„M-am rugat pentru rude, pentru copiii mei care sunt peste hotare. M-am rugat pentru sănătate mai mult”, a menţionat o femeie.

„M-am rugat pentru unirea credincioşilor ortodocşi din toată lumea, pentru că se observă acum o dezbinare. Noi suntem toţi fraţi de o credinţă şi trebuie să ne unească Hristos”, a afirmat un bărbat.

Preoţii spun că rugăciunea la moaştele Sfântului Luca este tămăduitoare.

„El este ocrotitor al bolnavilor ca şi sfântul mare mucenic şi vindecător de boli Pantelimon. Oricare om care vine şi se roagă lui Dumnezeu, cerând ajutorul lui ca mijlocitor, care este mai aproape de Dumnezeu, primeşte această vindecare de boli”, a declarat protoereul Teodor Bortă.

Sfântul Luca s-a născut în Crimeea, pe 27 aprilie 1877. A studiat medicina şi a fost un chirurg foarte bun. Din cauza credinţei sale, în timpul regimului sovietic a făcut 11 ani de închisoare. A murit în 1961, iar în 1995 a fost canonizat de Mitropolia Ucrainei.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com