Header image

Momente istorice la Vatican. Conclavul se întruneşte astăzi pentru a alege un nou Papă.

10:19, marți, 12 martie, 2013 | Cuvinte-cheie: ,

De astăzi, catolicii din întreaga lume vor fi cu gândul la Vatican şi cu ochii pe hornul care va aduce vestea că tronul Sfântului Petru are un nou stăpân. 115 cardinali vor intra în Capela Sixtină, iar unul dintre ei, anunţat de tradiţionalul „Habemus Papam”, va ieşi în veşminte roşii.Publika TV va transmite în timp real tot ceea ce se întâmplă la Vatican.

Conclavul se întruneşte, astăzi, să aleagă cel de-al 266-lea Papă din istoria Bisericii Romano-Catolice. Cardinalii electori vor ajunge, în acestă dimineaţă, la reşedinţa Santa Marta, unde vor fi cazaţi în camere cu paturi comode. Încăperile au conexiune la Internet şi televizoare de ultimă generaţie.

În această clădire, cardinalii vor lua şi masa. În fiecare dimineaţă, ei vor fi transportaţi spre Capela Sixtină cu mai multe microbuze, iar seara vor fi aduşi înapoi. Este o distanţă mică, dar electorii nu o pot străbate pe jos, pentru că le este interzis contactul cu lumea. Astăzi, la ora 17.30,cardinalii se vor închide pentru prima oară în Capela Sixtină, iar la ora 20.00 va fi primul scrutin. În ultimul secol, un conclav nu a durat mai mult de cinci zile, iar câteva dintre ele s-au încheiat în două sau trei.

Sursa: http://www.publika.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com