Header image

Monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, inaugurat la Râșcani

15:25, joi, 21 februarie, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

”Acest mult așteptat eveniment a adunat mulțime mare de popor, enoriași, ctitori, oaspeți de onoare, reprezentanți ai administrațiilor publice locale etc. Este un simbol al creștinătății, bărbăției și demnității neamului. Ştefan cel Mare şi Sfânt, un domnitor emblematic şi o personalitate a istoriei noastre, care a reuşit în cei 47 de ani să apere pământul strămoşesc”, informează Consiliul raional Râșcani printr-un comunicat.

Statuia este realizată din cupru, iar soclul este din piatră de Cosăuți.

Festivitatea a demarat cu mesajul de salut al președintelui raionului, Iurie Urzică inițiatorul acestui proiect. În discursul său, el a menționat că este un eveniment care are o importanţă istorică deosebită pentru locuitorii din raion.

Monumentul acesta dedicat domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și a fost înălțat în semn de recunoștință pentru contribuția acestuia la dăinuirea neamului.

Amintim că pe 4 august 2018, a avut loc liturghia de sfințire a locului unde urma să fie înălțat monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

La temelia construcției monumentului a fost depusă o capsulă în care se află o scrisoare pentru generațiile viitoare, dar și lista celor care au donat bani pentru ridicarea monumentului. Pe 26 septembrie a fost instalat soclul monumentului.

Sursa: www.riscanistiri.wordpress.com

Contact Form Powered By : XYZScripts.com