Munca și rugăciunea dă sens vieții - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Munca și rugăciunea dă sens vieții

19:16, luni, 27 martie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Mănăstirea Hârbovăţ este una dintre mănăstirile istorice de pe teritoriul ţării noastre, renascută din propria-i cenușă, precum Pasărea Phoenix.

La Hârbovăț găsești un colț de Rai, unde viața se scurge tihnit, firesc, într-o bucurie deplină a lucrurilor simple.

Aici, timpul se scurge cu totul altfel decât în urbele aglomerate, în singurătatea izvorului și în foșnetul brazilor, simți că cerul este mai aproape și că toate în viața aceasta Dumnezeu le-a umplut cu sens.

O astfel de experiență înălțătoare au trăit și un grup de tineri voluntari care au participat timp de câteva zile la o tabăra de lucru, la Mănăstirea Hârbovăț.

În acest răstimp, tinerii au lucrat la diferite lucrări de primăvară, cot la cot cu obștea mănăstirii.

Bucuria și generozitatea pe care o răspândește părintele stareț Spiridon (Marin), alături de obștea pe care o conduce a fost resimțită pe deplin de tinerii voluntari din tabără. Părintele stareț nu numai că le-a oferit îndemnuri de viață celor prezenți în tabără, ci a și muncit cot la cot cu ei, bucurându-se împreună de fiecare moment.

„Dragi tineri, viața este muncă și rugăciune. Munca și rugăciunea dă sens vieții. Vă îndemn să vă dedicați întru totul virtuților atât de plăcute în fața lui Dumnezeu, precum: ascultarea, smerenia și dragostea. Haideți să umplem viața noastră cu un rost, or rostul viețuirii creștine este Dragostea față de Dumnezeu și față de aproapele. Numai prin muncă și rugăciune putem deveni mai buni”, a menționat părintele stareț Spiridon în cuvântul său adresat tinerilor.

Sursa: http://manastireahirbovat.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com