Header image

Musulmanii nu mai reprezintă o minoritate în lumea occidentală

18:06, duminică, 18 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , ,

Potrivit statisticilor oficiale, în prezent, populația mondială este de aprox. 1,5 miliarde de musulmani suniți, 1,1 miliarde de catolici și 1 miliard de adepți ai religiei hinduse. Musulmanii rămân la moment numeric o minoritate în lumea occidentală, dar cu toate acestea, indicatorii demografici indică că situația se poate schimba cardinal în timpul apropiat.

În Marea Britanie, numărul de musulmani care merg regulat la moschei, este semnificativ mai mare decât numărul enoriașilor Bisericii Anglicane. În anul trecut, numele de Mohammed a fost cel mai popular nume în rândul nou-născuților, întrecând numele de Jack și Harry.

În Franța, în ultimele decenii, moschei au fost construite mai multe decât biserici catolice, iar la sudul Franței moschei sunt deja mai multe decât biserici. Cel mai popular nume dublu „francez” este numele – Muhammad-Amin, urmat după popularitate de Jean-Baptiste, Pierre-Louis şi Muhammad Ali.

În Belgia, 50% dintre copii nou-născuți sunt musulmani, iar bisericile demult abandonate sunt transformate în mod activ în moschei. Cel mai popular nume de asemenea este Mohammed și din topul celor mai popolare 7 nume  – 6 sunt musulmane.

Aproximativ un sfert din locuitorii Amsterdamului, Rotterdamului și a oraşului Marseille – sunt musulmani, precum și o cincime din cei din Stockholm. În orașele Utrecht, Haga, Amsterdam și Rotterdam, Mohammed, de asemenea este cel mai popular nume în rândul copiilor.

De-a lungul ultimilor 25 de ani, populația musulmană din Europa s-a dublat, iar statisticile actuale sugerează că într-un timp scurt ea se va dubla din nou. Teoretic, până în 2025, o treime din toti copiii care se nasc vor fi musulmani. O treime dintre musulmanii din Franța și Germania sunt copii și tineri, în timp ce printre francezi și germani, tinerii sunt doar o cincime. O treime dintre britanicii musulmani și belgieni sunt tinerii de până la 15 ani, pe când populaţia locală de această vârstă, reprezintă doar 1 \ 5.

Dacă luăm în considerare toate categoriile de vârstă ale locuitorilor europei, musulmanii sunt în prezent încă o minoritate, în schimb în rândul tinereii generații, ei au devenit partea majoritară. În orice caz şi la moment populaţia locală a europei nu mai poate fi numită dominantă, atât cultural, cât şi numeric.

traducere pentru ortodox.md

sursa www.sedmitza.ru

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com