Header image

Nașterea Domnului – un prilej de bucurie pentru cei mai triști ca noi!!!

10:26, miercuri, 6 ianuarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Astăzi, când țara noastră este încercată de o gravă criză, atât materială cât și spirituală, când multe familii creștine viețuiesc sub spectrul sărăciei și al suferinţei, Biserica Ortodoxă din Moldova, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, în special în perioada marilor sărbători, îşi îndreaptă atenţia spre cei flămânzi, însetaţi, goi, străini sau bolnavi.

În acest sens obștea Mănăstirii Hirova din s. Neculăieuca, r-ul Orhei, cu osteneala Părintelui Duhovnic – Administrator al acestei mănăstiri, Arhim. Irinarh (Rusu), și-a mobilizat eforturile și anul acesta,  realizând cu prilejul Sărbătorii Nașterii Domnului mai multe activităţi de asistenţă socială şi filantropică, prin care a acordat pachete cu produse alimentare (zahăr, paste, orez, hrișcă, mezeluri, dulciuri, etc), alinând suferinţele celor bolnavi şi dând speranţă acolo unde nu mai era.

Au fost acordate 50 de pachete cu alimente, de care au beneficiat peste 20 de familii sărace şi fără posibilităţi de întreţinere sau cu părinţii aflaţi la muncă în alte ţări, persoane cu dizabilităţi, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie şi care prezintă grave probleme de sănătate, şomeri, etc.

În cadrul întâlnirilor cu credincioșii, preoții mănăstirii au discutat și despre problemele și aspectele concrete cu care se confruntă ei în viața de zi cu zi.

De asemenea pentru ziua Praznicului „Nașterii Domnului” obștea mănăstirii a pregătit 150 de cadouri pentru copiii din sat, care an de an vin la Sfânta Mănăstire să aducă vestea cea bună a Nașterii lui Hristos prin colindele strămoșești.

Sărbătoarea se va încheia cu o masă caldă și un minunat concert special de colinde sfinte oferit de Grupul Coral Bărbătesc al Mănăstirii Hirova.

a consemnat Serghei Crudu

Contact Form Powered By : XYZScripts.com