Header image

Naşterea Mântuitorului Hristos, celebrată la Catedrala Episcopală din municipiul Soroca

16:40, luni, 7 ianuarie, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

În dimineața zilei de 7 ianuarie, Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii a slujit Liturghia praznicală a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

La domneasca sărbătoare a Nașterii Pruncului Hristos alături de ierarhul sorocean au slujit clericii Catedralei, dar și doi slujitori din Arhiepiscopia Bucureștilor.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldovei, Episcopul Ioan a acordat următoarele distincții bisericești: protoiereul Alexandru ILESCU, chelar al catedralei episcopale – dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Tatăl nostru; protoiereul Ștefan CĂLUGĂRU – dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic; diaconul Constantin ROTARI-BÎCU – dreptul de a purta Camelafcă.

După rugăciunea domnească vlădica Ioan a citit în fața credincioșilor prezenți Pastorala Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, apoi colindătorii au vestit bucuria venirii în lume a Domnului și Dumnezeului nostru.

La încheierea slujbei arhiereul Sorocii a adresat creștinilor mesajul său de felicitare și binecuvântare, după care a oferit cadouri copiilor.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com