Nick Brown: Nu este clar cine a folosit armele chimice în Siria, dar datele ONU sunt un motiv de război - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Nick Brown: Nu este clar cine a folosit armele chimice în Siria, dar datele ONU sunt un motiv de război

12:03, joi, 19 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Experții britanici consideră că raportul experţilor ONU nu conține dovezi certe că armele chimice din Siria au fost utilizate de regimul lui Assad, relatează RIA Novosti.

Raportul inspectorilor ONU care au examinat locul unde au fost utilizate armele chimice în Siria la 21 august, a fost prezentat luni de secretarul general al organizației, Ban Ki-moon. Raportul confirmă că lângă Damasc într-adevăr a fost folosit gazul toxic sarin. Secretarul General al ONU a subliniat că sarcina inspectorilor nu era stabilirea vinovaţilor de acest atac chimic. Acest lucru, a spus el, poate fi definit doar de o nouă investigație a inspectorilor.

Cu toate acestea, unii dintre politicienii din lume, pe baza raportului deja au declarat despre responsabilii pentru folosirea armelor chimice în Siria. Astfel, o „confirmare” a implicării guvernului sirian în acest atac în raportul ONU l-au văzut Statele Unite și Franța.

„Pe cât înţeleg eu rezultatele cercetărilor, ele dovedesc că în Siria s-a folosit o cantitate semnificativă de sarin de calitate înaltă. Cu toate acestea, eu personal nu văd nici o dovadă convingatoare cu privire la cine a folosit aceste arme. Există unele circumstanţe care par să indice că atacurile au fost efectuate de regimul lui Assad, dar într-un sens juridic, cine a produs și apoi a folosit armele, nu este clar, „- a declarat într-un interviu pentru  RIA Novosti redactorul şef al revistei dedicate știrilor şi tehnologiilor militare – International Defence Review, Nick Brown.

El a menționat că raportul conține informații care indică în mod indirect la vinovăția regimului Assad, dar aceste date,  nu sunt suficiennte pentru a stabili vinovatul.

„Eu cred că țările care sprijină intervenția militară, cel mai probabil că vor indica la dovezile utilizării armelor chimice pentru a legitima o acțiune militară, dacă nu le vor folosi în mod direct ca un pretext oficial pentru declanşarea războiului”, – a mai spus expertul.

traducere pentru ortodox.md

sursa pravoslavie.ru

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com