Header image

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

11:09, miercuri, 26 august, 2020 | Cuvinte-cheie: ,

Marți 25 august, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a participat la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Ședința ordinară a Sfântului Sinod a avut loc la reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea „Sfântul Daniel”, din Moscova, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

În debut, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a adresat un cuvânt de salut participanților, punctând cele mai importante subiecte de pe ordinea de zi.

În cadrul întrunirii, Șeful Direcției executive a Patriarhiei Moscovei, primul vicar al Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii pentru orașul Moscova, președintele Grupului de lucru pentru coordonarea activității instituțiilor religioase în condițiile răspândirii infecției de Coronavirus, ÎPS Mitropolit de Voskresensk Dionisie a prezentat un raport dedicat activității instituțiilor religioase în perioada pandemiei.

Sfântul Sinod a adresat un Mesaj episcopatului, clerului, cinului monahal și mirenilor în legătură cu pandemia infecției de Coronavirus. (rus)

La ședința Sf. Sinod a fost audiat raportul exarhului Patriarhal al întregii Belarus Mitropolitul de Minsk și Zaslavl Pavel cu privire la situația din Republica Belarus. (rus)

Sfântul Sinod a acceptat cererea de demisie a Exarhului patriarhal a toată Belarusia, ÎPS Mitropolit de Minsk și Zaslavl Pavel, aducându-i-se recunoștință pentru munca depusă. În locul acestuia a fost numit PS Episcop de Borisov și Maringorsk Veniamin, păstrând în același timp administrarea temporară a Episcopiei de Borisov. ÎPS Mitropolit Pavel a fost numit conducător al Mitropoliei de Kuban.

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse au făcut un schimb de opinii vizavi de starea de lucruri la Academia de teologie din Moscova. Rector al Academiei a fost numit Episcopul de Scopin și Șatsk Feodorit. (rus)

Membrii Sfântului Sinod au discutat despre starea de lucruri în Lavra „Sfânta Treime” a Cuviosului Serghie. Locțiitor al Lavrei cu titulatura „de Seghiev Posad” a fost numit Episcopul de Bronnitsy Foma, vicar al Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii. (rus)

Pentru a vizualiza toate deciziile Sfântului Sinod accesați linkul: CONDICELE ședinței Sfântului Sinod din 25 august 2020.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la http://www.patriarchia.ru/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com